΄Έγκλημα και τιμωρία

 

Είναι η τέταρτη φορά που καταπιάνομαι με το πολύπαθο Καλαμάκι. Την πρώτη φορά  ήταν 18-01-2019 με  άρθρο μου σ αυτή την σελίδα με τίτλο ¨Η σύγχρονη Άρτα¨. Λοιπόν.

Όπως πάνε τα πράγματα δεν θα αργήσει η μέρα που το χωριό Καλαμάκι θα αποσπαστεί από το δήμο μας και θα γίνει κάτι σαν το Βατικανό. Αυτόνομο.

Έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του και στην καρδιά του καλοκαιριού ξανά ζει εποχή Covid. Τρεις και ο κούκος τριγυρνούν στην παραλία αλλά και τα μαγαζιά.. Το γνωστό ατύχημα με την καταστροφή της γέφυρας που συνέδεε το χωριό με την ευρύτερη περιοχή ανέδειξε την ανυπαρξία μέριμνας για την καθημερινότητα των κατοίκων.

 Από κατασκευής της διώρυγας οι κάτοικοι εξυπηρετούνταν με μονόξυλο που μετέφερε τους δημότες αλλά και αυτοκίνητα από τη μια πλευρά στην άλλη. Αργότερα ήρθε ο πολιτισμός και αντικαταστάθηκαν με βυθιζόμενες γέφυρες. Εδώ και 3-4 χρόνια η μια γέφυρα έχει αχρηστευτεί πλήρως. Η δε άλλη κοντεύει χρόνο που είναι εκτός λειτουργίας και έτσι οι Καλαμακιώτες και όχι μόνο, ταλαιπωρούνται αφάνταστα στις μετακινήσεις τους. Τείνει να γίνει η καινούρια Σπιναλόγκα με υγιής δημότες.

Έφτασε δε στο σημείο προχθές ο παππά Γεράσιμος να απευθύνει ευχαριστίες στους λίγους εκκλησιαζόμενους επισκέπτες για το τοπικό πανηγύρι. Λες και τόλμησαν με κίνδυνο της ζωής τους να περάσουν στα κατεχόμενα.

Η κατάσταση είναι ζοφερή και απελπιστική και όπως δείχνουν τα πράγματα θα αργήσει το χωριό να επανέλθει στους πρότερους ρυθμούς.

Λυπάμαι που το λέω αλλά αυτό είναι το τίμημα που αργά ή γρήγορα θα καλούνταν οι Καλαμακιώτες να πληρώσουν και με τόκο μάλιστα. Όταν μια ζωή εκτελείς χρέη γιουσουφάκι, αφέντης στον τόπο σου δεν θα γίνεις ΠΟΤΕ.

Εξηγούμαι.

Σε δημοτικό συμβούλιο ο Γιάννης Καραπανάγος ενημέρωσε πως η παιδική χαρά του Καλαμακίου θέλει συντήρηση και πρέπει να δήμος να πράξει τα δέοντα

Ο ισόβιος δήμαρχος απάντησε πως λεφτά δεν υπάρχουν.

Αντιπρότεινε ο Γιάννης να βάλει αυτός τα λεφτά αλλά να έρθει και αυτός να βοηθήσει. Όσο ήρθατε εσείς που το διαβάζετε τώρα άλλο τόσο ήρθε και ο ισοβίτης.

Πάμε στο μαγαζί να αγοράσουμε τα απαραίτητα και η διεύθυνση μας είπε πως υλικά για το δήμο δεν δίνει.

Θα τα πληρώσω εγώ! εξήγησε ο Γιάννης.

Αν είναι έτσι δεν υπάρχει πρόβλημα, μας είπε.

Για να δείτε σε τι βαθμό υπόληψης είναι ο δήμος μας στην πιάτσα.

Να σημειωθεί ότι τα υλικά δεν έφτασαν και πήραμε επιπλέον, τα οποία δεν δέχτηκε χρήματα, τα έκανε δωρεά.

Στην προσπάθειά μας ΚΑΝΕΙΣ από τους ντόπιους δεν βοήθησε παρά μόνο το παρακείμενο μαγαζί που δεν είναι ντόπιοι, μας έφερε νερό.

Στο τέλος, μίλησε φυσικά στην κάμερα ο Καλαμακιώτης που είχε ενημερώσει τον Γιάννη για την άθλια κατάσταση της παιδικής χαράς.

Κάποια στιγμή πλησιάζοντας οι εκλογές μου λέει ο Γιάννης.

Παίρνω τηλέφωνο τον συγκεκριμένο Καλαμακιώτη και δεν απαντά. Θέλω να καταγράψω τα προβλήματα του χωριού.

Μην ανησυχείς, μένω Καλαμάκι θα τον βρω στην λαϊκή και θα του το πω.

Πράγματι τον βρίσκω και του λέω.

Προσπαθεί ο Γιάννης να επικοινωνήσει μαζί σου, σε θέλει και δεν μπορεί.

Ξέρω τι θέλει! Πες του ανήκω αλλού! Εντελώς απαξιωτικά και υπεροπτικά, αφού η γυναίκα μου λέει.

Γιατί σου μίλαγε με τέτοιο ύφος; Τι σου έλεγε:

Πλην όμως όταν ήθελε να κάνει τη δουλειά του γνώριζε πως εκεί που ανήκει δεν θα του την έκαναν, θα τον έγραφαν κανονικά και απευθύνθηκε στο μεγάλο κορόιδο τον Γιάννη που δεν κοιτά δικούς του ψηφοφόρους αλλά δημότες.

Εεε! αυτοί οι άνθρωποι θέλουν λύπηση: Είναι άξιοι των επιλογών τους. Είχαν βλέπετε την πολυτέλεια  να δουν πολλούς αρχηγούς παρατάξεων να προσφέρουν όχι μόνο εθελοντισμό αλλά και χρήμα για τον τόπο τους.

Υπήρχε περίπτωση να είχε να είχε τις τύχες του τόπου στα χέρια του ο Γιάννης και να άφηνε το χωριό στο έλεος:

Τι πιο απλό και αυτονόητο από το να καταθέσει ο δήμαρχος μια καταγγελία στις αρμόδιες δικαστικές αρχές εξηγώντας την παύση της μοναδικής γέφυρας που συνδέει τα Καλαμάκι με τα Ίσθμια και την ευρύτερη περιοχή και τις επιπτώσεις που έχει στην καθημερινότητα. Να θέσει ενώπιον των ευθυνών όλους  τους εμπλεκόμενους. Να μπορέσουν να κινηθούν νομικά οι δημότες [πατώντας πάνω σ αυτήν] για τον άνθρωπο που έχασαν λόγω αργοπορίας του ασθενοφόρου μιας και έπρεπε να διανύσει διπλάσια διαδρομή από την κανονική. 

Αξίζει λοιπόν αυτός ο τόπος κάτι καλύτερο από αυτό που έχει: Ασφαλώς και όχι.

Δυστυχώς! Όταν εν ώρα κρίσεως τους επιβραβεύεις, γίνεσαι αυτόματα μέλος της συμμορίας που λυμαίνεται τον τόπο. Στα εγκλήματα των δημοτών υπάρχει τιμωρία. 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Κιμ της καρδιάς μας!

Στη ν¨δημοκρατία¨ δεν υπάρχουν αδιέξοδα...

Μη μου δίνεις ψάρια…