Καλό βόλι

 

  Ακριβώς μια βδομάδα έμεινε όπου θα κληθούμε να εκλέξουμε με την ψήφο μας νέα δημοτική αρχή ή αν θα παραμείνουμε με την παλιά. Κι αυτό γιατί δυο είναι οι διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου. Η σημερινή αρχή και ένα μέρος αυτής που διασπάστηκε και σχημάτισε δικό της συνδυασμό. Μέσες άκρες οι παλιές καραβάνες θα επανέλθουν στο προσκήνιο με ελάχιστες νέες προσθήκες, κυρίως από τον ιατρικό κλάδο που έχουν λόγω του επαγγέλματος άμεση πρόσβαση στους δημότες και αυτοί με τη σειρά τους νιώθουν υποχρέωση να τους « σταυρώσουν» .

Οπότε όποιο και να είναι το αποτέλεσμα μη φανταστείτε πως υπάρχουν τέτοιες δυνατότητες που θα μεταμορφώσουν τον τόπο αλλά και την ποιότητα ζωής μας. Στην ίδια μιζέρια θα πελαγοδρομήσουμε, αν όχι ακόμα χειρότερα.

Αν είδαμε λίγη κινητικότητα, κύρια σε καθαριότητα και μικρό επεμβάσεις στην καθημερινότητά μας είναι γιατί ήταν προεκλογική περίοδος. Μετά τις εκλογές ο καρδιογράφος της πόλης μας θα καταγράφει μια ευθεία γραμμή. Κάτι σαν του νεκρού. Όλα θα επανέλθουν στην προτεραία μορφή.

Τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πως υπάρχει το ενδεχόμενο μετά την παρέλευση τεσσάρων χρόνων, αν και τότε θα είναι προεκλογική περίοδος να μη δούμε ούτε αυτά τα σπασμωδικά έργα και κινήσεις που βιώνουμε σήμερα.

Ο λόγος;

Αν αποφασίσει ο δήμαρχος να μας αφήσει και επίσημα στο έλεος από μόνος του, δηλαδή αντί να τον βαρεθούμε εμείς, μας βαρεθεί αυτός και σηκωθεί και φύγει, μη περιμένετε έργα. Αυτό είναι το πιο πιθανό σενάριο.

Βλέπετε δεν υπάρχει κάτι να ανακόψει την πορεία του. Μια πιθανότητα υπήρχε να χάσει τις εκλογές.

Ο Γιάννης Καραπανάγος.

Μια προσωπικότητα που θα λείψει από τα δημοτικά δρώμενα αλλά και θα αδικούσε τον εαυτό του εάν παρέμενε σ αυτό το χαμηλού επιπέδου δημοτικό συμβούλιο.

Από τους υπόλοιπους δεν φοβάται ΚΑΝΕΝΑ. Όχι γιατί έχει να παρουσιάσει έργα και ημέρες στις θητείες του αλλά.

 Πρώτον.

Πάει η εποχή που το VAR του πήρε την δημαρχία μέσα από τα χέρια, όπως η κότα παίρνει το ψωμί από τα χέρια της αμέριμνης νοικοκυράς. Η αντίπαλος του αν δεν το ίδιο μισητή έως αδιάφορη μ αυτόν στο VAR είναι σίγουρα περισσότερο λόγω προτέρου βίου.

Δεύτερον.

Υπάρχει κόσμος που έχει ωφεληθεί από την πλευρά του, καθώς γνωρίζουμε είναι δήμαρχος καριέρας και όχι έργων. Με ένα νεύμα μπορούσε να πάρει αρκετούς υποψήφιους από άλλους συνδυασμούς. Όλοι θέλουν να είναι ουρά σ έναν αετό που πετά ψηλά, παρά σ έναν που περιμένει καρτερικά σε κάποια βιτρίνα να τον αγοράσει πελάτης ώστε να τον πετάξει και αυτόν ψηλά. Πάνε οι καιροί που ήμασταν χωρισμένοι σε καφενεία μπλε και πράσινα. Εξ άλλου οι μονομάχοι μας ψαρεύουν σε θολά νερά, εντελώς τυχαία.

Τρίτον.

Άριστες σχέσεις με το Καζίνο. Οι άνθρωποι το έχουν πει ξεκάθαρα. Θέλουμε να έχουμε διαχειρίσιμους απέναντι μας και τα πάνε άριστα. Παλαιότερες κόντρες υπήρχαν μεταξύ υποψηφίων δημάρχων για το ποιος είναι πιο υπάκουος και ποιος θα είναι περισσότερο αρεστός και δοτικός.

Τέταρτον.

Νομίζετε πως υποψήφιοι της αντιπολίτευσης θέλουν να χάσει ο Γκιώνης;

Δυστυχώς όχι. Έχουν στραμμένο μάτι και νου στην επόμενη μέρα της ήττας. Κανείς δεν θα αφήσει να περάσει αναίμακτη. Θα ζητηθεί να προσφερθεί θυσία στο βωμό της δημαρχίας. Μαρία… εν[μέσω] ταύροις. Πολλοί μαζεμένοι για μιαν αρχηγία.

Πέμπτο.

Όχι μόνο άγγιξε αλλά και προχώρησε πάρα πέρα την υδροδότηση του υδροφόρου ορίζοντα. Τους έχει εγκλωβισμένους και όντως δεν είναι αρνητικός στο να υδροδοτηθούν. Αντί να βρει μια έντιμη και σωστή λύση, τους περιπαίζει και τους έχει υποχείρια.

Θέλω πραγματικά να διαψευσθώ γιατί όντως κούρασε και κουράστηκε [να μας δουλεύει] αλλά τα βάζω κάτω και δεν βγαίνουν διαφορετικά. Παίζει και το ενδεχόμενο να μην υπάρξει δεύτερη Κυριακή. Δύσκολο αλλά όχι απίθανο!

Καλό βόλι!     

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μη μου δίνεις ψάρια…

Ο Κιμ της καρδιάς μας!

Στη ν¨δημοκρατία¨ δεν υπάρχουν αδιέξοδα...