Τι είδε ο Γιαπωνέζος


                                        Φωτό. Οδυσσέας μπλογκ

     Από το  χθεσινό μεγάλο μας τσίρκο είχε πολλά να συλλέξει ένα απόμακρο και κρύο μάτι όπως του Γιαπωνέζου. Ενός Γιαπωνέζου που δεν αρέσκεται σε ό,τι βλέπει αλλά αναλύει και τις μικρές παγίδες κάθε ζαγαριού.

Πριν ξεκινήσω να ανακαλέσω μια παλιά μου ανάρτηση που έγραφα πως ένας Γκελντής τους έβαλε γυαλιά. Λάθος μου μεγάλο! Μπορεί ο άνθρωπος να ξεκίνησε με όρεξη και πάθος στη νέα του αποστολή αλλά απ ότι έδειξε ο χρόνος δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα χρήσιμο εργαλείο στιγμής. Αυτό το αιτιολογώ με τη σημερινή κατάντια στο θέμα της καθαριότητας. Αν δούλευε σε τέτοιους ρυθμούς, η Υπηρεσία καθαριότητας, η κατάσταση θα είχε βελτιωθεί αισθητά. Τα παράπονα δίνουν και παίρνουν από όλα τα διαμερίσματα του δήμου. 

Συμπεραίνω πως όλα αυτά έγιναν στην αρχή της ανάληψης καθηκόντων του, μιας και έπρεπε να δικαιολογηθούν οι επιδοτήσεις που είχαν δοθεί για πρόληψη πυρκαγιών και συναφή εργασίες και έπρεπε να δικαιολογήσουν που πήγαν; Φαγώθηκαν και έμεινε να διακοσμεί την θέση όπως ο προηγούμενος. Έγινε ένα με αυτούς που και ο ίδιος προηγούμενα κατηγορούσε, μιας και σύσσωμη η αντιπολίτευση μιλούσε για το χάλι στην καθαριότητα και φαντάζομαι  [δεν βάζω το χέρι στη φωτιά] πως το έχει αντιληφθεί. Δικαιολογημένα κοσμεί τη θέση μιας και η ορφάνια είναι σκληρό πράγμα...

Ερχόμαστε τώρα στα θέματα που απασχόλησαν και σχεδόν μονοπώλησαν το δημοτικό συμβούλιο. Ανεμογεννήτριες και η ανάπλαση στην [πλατεία] Κρήνη. Ένα σχεδόν μνημείο για το Λουτράκι που πριν 65 χρόνια θυμάμαι ήταν τόπος συνάντησης πολλών Λουτρακιωτών που έπιναν ιαματικό νερό και περνούσαν τις ώρες τους κουβεντιάζοντας και χαζεύοντας τους Άραβες με τις κελεμπίες που βόλταραν στην παραλία.

Το συγκεκριμένο θέμα ήταν καθαρά πολιτικό. Το ΚΚΕ το είχε αναλάβει εργολαβικά και το πήρε επάνω του απαιτώντας να ξηλωθεί το υπόστεγο, που όντως είναι τεράστιο [14 μέτρα] κατά το μισό, δηλ να έρθει στα 7 μέτρα όπως όλα τα παραλιακά μαγαζιά. Να σημειωθεί πως είναι ιδιοκτησίας παλαιού στελέχους της πολιτικής και για λόγους ευθιξίας έπρεπε από μόνος του να το είχε κάνει από χθες. Παλιά εκεί μπροστά ήταν δρόμος και περνούσαν αυτοκίνητα. Δυστυχώς όπως επεσήμανε και ο συμμαθητής Χρήστος Μίχας, είπαν τι είπαν και σηκώθηκαν και έφυγαν. Δεν κάθισαν να συνδράμουν και στο άλλο κυριότερο και εφιαλτικότερο θέμα με τις ανεμογεννήτριες. Κομματική πειθαρχία; Μονόπλευρη οπτική των πραγμάτων; Ό,τι θέλετε λέτε. Έτσι κομματιασμένοι που βαδίζουμε ελάχιστες ελπίδες έχουμε να πετύχουμε κάτι σοβαρό. Αν πάει ο καθείς λέει το ποίημά του και φεύγει τα λαμόγια τρίβουν τα χέρια τους.

Με έκπληξη είδα σιγή λεόντων από τους γνωστούς  Πολάκηδες ενώ αντίθετα βρυχήθηκε ο ορφανός αμνός που δικαίως θα τον ονομάσω Άδωνι. Πήρε πάνω τους την υπεράσπιση δημάρχου γέμισε τον τόπο σάλια και καταφέρθηκε μάλιστα ο ανόητος στον Βασίλη Βασιλείου πως ό,τι κάνει είναι για προεκλογικούς λόγους και να ρίχνεται η βόμβα από τον Βασίλη πως δεν είναι διατεθειμένος να είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές, αφήνοντας ¨παγωτό¨ τον Άδωνι. 

Μάλιστα έκανε λόγο και για ανέντιμη εσωτερική αλλά και εξωτερική παρέμβαση στο συνδυασμό του, που όλα αυτά μαζί τον κάνουν να γυρίζει το κεφάλι του μακριά από τη δημοτική ενασχόληση. Έτσι είναι Βασίλη μου άλλοι ασχολούνται για να οικονομάνε και ελάχιστοι για να προσφέρουν.

Μελανό σημείο ακόμα, η απαξίωση της μείζονος αντιπολίτευσης για τα προς συζήτηση θέματα. Την κοπάνισαν και άφησαν άδεια τα έδρανα. Έχουν σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούν. Προφανώς να μοιράσουν θέσεις και καπετανάτα.  

Αυτοί είμαστε! 

Αυτοί μας αξίζουν! 

Να  μακροημερεύουν και να περνούν καλά οι άνθρωποι!   

Για σας είναι η μάσα θα φαγωθεί τε μεταξύ σας. Η Σκύλα και η Χάρυβδη. Μη βρεθεί στο διάβα σας ένας σωστός και αξιοπρεπής άνθρωπος. τον κατασπαράξατε, όρνεα.     

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μη μου δίνεις ψάρια…

Ο Κιμ της καρδιάς μας!

Στη ν¨δημοκρατία¨ δεν υπάρχουν αδιέξοδα...