Πρώτα αχινοί, μετά κορμοράνοι, μετά ποιοι;    Από 20 περίπου Απριλίου είχα ανεβάσει βίντεο που έδειχνε τη θάλασσα με πολύ βρωμιά. Πρωτομαγιά πάλι έκανε την εμφάνιση ρύπανση με στοιχεία μίγματος απροσδιόριστου υγρού. Με τον θάνατο των αχινών και την έκταση που πήρε το θέμα οι ¨ειδικοί¨απεφάνθησαν στηριζόμενοι σε ...εθελοντές δύτες και πολίτες πως δεν υπάρχει κάτι το ανησυχητικό. Ίσως να άφησαν έρμα διερχόμενα πλοία. 

Δυστυχώς τις πληροφορίες μάλλον θα τις έδωσε κανένας περιπτεράς γιατί χρόνια έχουν να διέλθει το Καλαμάκι πλοίο, μιας και ο Ισθμός εδώ και χρόνια δεν λειτουργεί πλην κάτι μήνες εδώ και μήνες. Τα πλοία είναι συγκεκριμένα και προορισμός τους είναι το Καλαμάκι. Λιμενίζονται ή μένουν αρόδο και φορτώνουν ή ξεφορτώνουν αγαθά. Οπότε είναι εύκολο να βρεις ποια πλοία τις συγκεκριμένες μέρες ήταν στον τόπο μας. 

Φοβάμαι πως δεν είναι από πλοίο αλλά κάτι μόνιμο.

Σήμερα είχα την ατυχία να βρεθώ με δυο πανέμορφους κορμοράνους νεκρούς. Τους είχαμε χρόνια τώρα και τους καμαρώναμε. Έχω στον προσωπικό μου λογαριασμό βίντεο μ αυτά τα πανέμορφα θαλασσοπούλια. 

Δυστυχώς δεν θα είναι πια μαζί μας.

Χθες οι αχινοί, σήμερα οι κορμοράνοι, αύριο ποιος;

Μήπως θα πρέπει να βγάλουμε λέπια ή βράγχια για να δούμε το θέμα με την ανάλογη σοβαρότητα;

 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λειψυδρία...μυαλών

Ο Κιμ της καρδιάς μας!

Στη ν¨δημοκρατία¨ δεν υπάρχουν αδιέξοδα...