Το κοπάδι


  Ολοκληρώνω την τριλογία των εκλογών με ένα αφιέρωμα στο εκλογικό σώμα. Δηλαδή εσένα, τον άλλον, εμένα.

Εμείς που καθορίζουμε με την ψήφο μας ποιοι θα μας εκπροσωπήσουν για τα επόμενα 4 χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο - κοινοβούλιο. Μια διαδικασία που πρέπει κάθε σκεπτόμενο πολίτη να τον προβληματίσει και να αναδείξει για ¨υπηρέτη¨ του με την ψήφο, τον πιο ικανό, τον πιο τίμιο, αυτόν που με μακροχρόνιους αγώνες έχει παλέψει για ένα καλύτερο αύριο αλλά και κάποιον που να πλησιάζει το δικό μας επίπεδο, σκέψης, οικογενειακής κατάστασης, και κύρια να αγωνιά για το μέλλον της κοινωνίας αλλά και του τόπου - πατρίδας.

Σαν λαός δεν έχουμε παράδοση σε σωστές επιλογές όσο αναφορά τους ηγέτες που με την ψήφο μας εκλέγουμε. Από υπηρέτες μας γίνονται δυνάστες και μάλιστα έρχονται σε ευθεία, μη πω κατάφορη σύγκρουση με τα συμφέροντά μας αλλά και με νόμους τερτίπια σε κάνουν άβουλο πλάσμα στις διαθέσεις των. Αντιστρέφονται οι ρόλοι και γινόμαστε εμείς οι υπηρέτες. 

Μόνο που κανά 2 βδομάδες πριν των εκλογών γινόμαστε πάλι κυρίαρχος λαός. Τρομάρα μας!  

Αυτοί λοιπόν σαν ¨κεσέμια¨ μπαίνουν μπροστά και οδηγούν το κοπάδι-λαό κατά το που θέλουν. Όχι ακριβώς αυτοί αλλά εξωτερικοί παράγοντες, σχεδόν αόρατοι που καθορίζουν το μέλλον σχεδόν ολόκληρου του πλανήτη. Αυτοί που θέλουν σαν τον Κλεόβουλο τον Ρόδιο όλα τα στάχυα να είναι ίδια στο μπόι γιατί αν κάποιο ξεφύγει και γίνει ψηλότερο, υπάρχει ¨το χέρι¨ που θα το κόψει.

Με μια τέτοια κατάσταση να επικρατεί, που να στηρίζεται στην τρομοκρατία, την ανασφάλεια, την ρευστότητα, αναγκαστικά και ο κουτοπόνηρος Έλληνας μεταλλάσσεται σαν το χταπόδι και γίνεται ένα με αυτούς που τον εκπροσωπούν. Γλοιώδης, λωτοφάγος και κοιτά πως θα επιβιώσει αδιαφορώντας πλήρως για τον διπλανό του. Έτσι γίνεται πιο εύκολη λεία στα χέρια αυτών των αδίστακτων αρπακτικών. Παύει να ισχύει. 

Η ισχύς εν τη ενώσει.

Σε μια κοινωνία πλήρως διαβρωμένη και με τριτοκοσμική ενημέρωση γινόμαστε άβουλα και χωρίς σκέψη πρόβατα που βαδίζουμε αν όχι στο σφαγείο σίγουρα στον αφανισμό μας. Έτσι πονηρά και με μεγάλη δόση ιδέας για τον εαυτό μας, προχωράμε. Προχωράμε αγέρωχα σε μια προδιαγραμμένη καλοστημένη παγίδα.

Δύσκολα θα έλεγα πως μπορεί να αλλάξει αυτή η κατηφόρα. Μας πήραν σκέψη, ελευθερία, δημοκρατία, πλούτο και αν ρωτήσεις αυτά τα πρόβατα που επευφημούν τους δυνάστες τους σε κάθε πλατεία.

Που ζείς;

Στο Παρίσι θα σου πουν.

Έχει χαθεί το μέτρο!

Ζωντανοί, νεκροί έχουμε καταντήσει. Δεν μπορούμε να διακρίνουμε τα αυτονόητα. Πόσο μάλλον τον ικανό εκπρόσωπο!

Αν δεν λείψει από κάθε σπίτι η τηλεόραση και δεν μπαίνει κάθε βδομάδα και ένα νέο βιβλίο στο σπίτι.

Το χάσαμε το παιγνίδι πατριώτ!  

Πονηροί, αμόρφωτοι, άβουλοι, θα επιβεβαιωθούν τα λόγια του Στάλιν.

Άς τους  νεκρούς να προχωρούν! Καληνύχτα!       

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λειψυδρία...μυαλών

Ο Κιμ της καρδιάς μας!

Στη ν¨δημοκρατία¨ δεν υπάρχουν αδιέξοδα...