Τα ορφανά πορεύονται και οι χήρες κονομιόνται!Κορόιδα!

 


 Μπήκαμε δυναμικά στο πνεύμα των επερχόμενων εκλογών στην τοπική κοινωνία μας και τα επιτελεία των συνδυασμών, κοινώς ¨καρακόλια¨ βγήκαν στο σεργιάνι βάσει οργανωμένου σχεδίου για να αλώσουν αλλά και να αλλοιώσουν την ελεύθερη βούληση των συμπολιτών μας, προκειμένου να τους εγκλωβίσουν στους συνδυασμούς τους, τάζοντας όπως πάντα λαγούς με πετραχήλια.

Συμπολίτες που τετραετίες ολόκληρες τους έχουν στο περιθώριο, όχι μόνο αυτούς αλλά κύρια τον τόπο.

Γιατί οι δημότες είναι μια ζωή γελαστοί και γελασμένοι αλλά ποντάρουν [δυστυχώς] στην κοντή μνήμη μας.

Δίνουμε εύκολα άφεση αμαρτιών και έτσι τετραετίες ολόκληρες όχι μόνο δεν έχουν ασχοληθεί αλλά ούτε έχουν αγγίξει σοβαρά προβλήματα καθημερινότητας που μεγαλώσαμε και γεράσαμε μαζί τους και μας ταλαιπωρούν δεκαετίες τώρα.

Αυτούς φυσικά τους απασχολεί η καρέκλα, η αμοιβή και...ό,τι εξτρά προκύψει.

Έχουμε δυστυχώς μπλέξει με καθαρόαιμους επαγγελματίες πολιτικούς που οι του κυνο βουλίου φαντάζουν μαθητούδια.

Πιστεύω να καταλάβατε ότι μιλώ για τους δύο συνδυασμούς που δίνουν γη και ύδωρ προκειμένου να έρθουν σε γάμο κοινωνία με την καρέκλα της Ιάσονος. Κατέλυσαν την έννοια του συνδυασμού και κατάντησαν συγκοινωνούντα δοχεία.

Όσο καλοπροαίρετα κοιτάξει κανείς τον εσωτερικό κορμό τους δεν θα διαπιστώσει την παραμικρή διαφορά. Τόσο σε πολιτικές πεποιθήσεις όσο και σε προσφορά στον τόπο.

Άλλωστε έχουν συνυπάρξει κάτω από την ίδια καταστροφική ομπρέλα που κυβέρνησαν τον τόπο τετραετίες ολόκληρες μαζί και αγαπημένα. 

Άφησαν και αφήνουν τον τόπο στο έλεος του Θεού, ίσως γιατί κυβερνούν ελέω Θεού.

Προσπαθώ να τους δικαιολογήσω, χαρακτηρίζοντας τους ανίκανους αλλά φευ. Δεν είναι μόνο ανίκανοι αλλά και επικίνδυνοι.

Πριν λίγες μέρες, σε εκδήλωση συλλόγου [απ αυτούς που το μόνο μέλημα είναι η υδροδότηση τους στον υδροφόρο ορίζοντα. Παρεπιπτόντως την προηγούμενη Τετάρτη περνώντας από εκεί για να πάω στο νεκροταφείο έχτιζαν ανενόχλητοι και θα πουν αύριο εγώ έχω σπίτι εκεί] ξέρετε τι είπε αντιδήμαρχος που σίγουρα θα ξανά βγάλετε όταν πήρε τον λόγο;

Στηρίξτε πρώτα τον βολευτή που ήταν παρών και πλάι του και αύριο εμάς και εμείς μετά θα σας ...στηρίξουμε. Βλέπετε οι εθνικές προηγούνται των δημοτικών εκλογών. Τέτοια συναλλαγή μόνο στη Σικελία γίνεται.

Τέτοια θρασύτητα μόνο ¨αυτοί" μπορεί να έχουν και την έχουν. Λες και διαχειρίζονται  την περιουσία τους. 

Δεν θα μακρηγορήσω, γιατί κανείς μπορεί να γράψει βιβλίο γι αυτούς.

Θα ασχοληθώ με μια άκρως επικίνδυνη κάστα συμβούλων αλλά και αυτοανακήρυχτους σωτήρες  του τόπου έκαναν την παρουσία τους με αρκετό κρότο, όχι για τις ικανότητές τους αλλά για τις φιλοδοξίες τους. Μιας και οι φιλοδοξίες τους είναι μεγαλύτερες από τις ικανότητές τους.

Δανείστηκα την ατάκα του Αυγολέμονου!

Τα ορφανά πορεύονται και οι χήρες κονομιόνται, κορόιδα! 

Πόσο εύστοχη ατάκα Θε μου! Μπορούσε κάλλιστα να είχε ειπωθεί για τα εδώ δημοτικά τεκταινόμενα. 

Άνθρωποι που όπως έχω πει και κατ΄ιδίαν με ενασχόληση στα δημοτικά πλέον των 30 χρόνων να μην έχουν να πουν κάτι; 

Ξέρεις αυτό το καλό για τον τόπο εγώ το πρότεινα και να σήμερα το απολαμβάνουμε. Θα φύγουν και δεν θα θυμάται κανείς τίποτα από την δημοτική διαδρομή τους. Αμακαδόροι μια ζωή. Τι θα πάρουν και όχι τι θα προσφέρουν. Έρχονται τώρα να σώσουν τον βουλιαγμένο στο βάλτο τόπο. Τόπο που οι ίδιοι παλιότερα συνηγόρησαν αλλά και επικρότησαν να παραμείνει στη μιζέρια μιας και είχαν λόγο λόγω θέσεως.

Θα δανειστώ και άλλη μια ατάκα του Αυγολέμονου [να είναι καλά ο άνθρωπος] μιας και είπα για βάλτο.

Ξέρει η πάπια που είναι η λίμνη!

Έτσι και αυτά τα ορφανά και άστεγα ξέρουν ποιος είναι φιλόδοξος επί ματαίω αλλά κυρίως διαχειρίσιμος και πάνε ενστικτωδώς στο μεγάλο κατ΄ ευφημισμό μαντρί.

Μεγάλο εφόδιο το σωστό ένστικτο στην ενασχόληση με τα κοινά.

Εντάσσονται στα μαντριά και την επομένη των εκλογών έχουν την καρέκλα καπαρωμένη. Το τι θα προσφέρουν στον τόπο δεν τους απασχολεί. Η θέση και η αμοιβή τους ενδιαφέρει.

Απορώ με το θράσος τους αλλά και την λαχτάρα για την καρέκλα που τους έταξαν.

Δυστυχώς!

Λέτε να έχουμε και πάλι ανθρώπους που θα πάρουν αξία από την καρέκλα;

Στο χέρι μας είναι! Μάλλον στην ψήφο μας! Καληνύχτα!

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μη μου δίνεις ψάρια…

Ο Κιμ της καρδιάς μας!

Στη ν¨δημοκρατία¨ δεν υπάρχουν αδιέξοδα...