Ο γιος του Αγωγιάτη

 


   Ο ¨γιος του Αγωγιάτη¨ έπαψε να υπάρχει ανάμεσά μας. Το φτωχόπαιδο της επαρχίας που ονειρεύτηκε έναν διαφορετικό κόσμο. Έναν κόσμο που να μπορεί να ζει με αξιοπρέπεια και όχι επαιτώντας. Δύσκολο εγχείρημα μιας και εκτός από τους συνήθεις ύποπτους που πολεμούν τον απλό λαό, είχε να αντιμετωπίσει και τον ίδιο τον λαό που παρασυρόμενος από τους ¨αρίστους¨ ξεχνά το συμφέρον του και συντάσσεται με τους δημαγωγούς. 

Μπήκε στην πολιτική σε μιαν άγρια εποχή, που τα κομματικά καφενεία δέσποζαν στην χώρα και δεν άφηναν πολλές πολιτικές επιλογές. Θα ήσουν ή με τους μεν ή τους δε. Ο διπολισμός ήταν στο ζενίθ του. Πολλές κατηγορίες πολιτών είχαν εσαεί αποκλειστεί από θέσεις εργασίας στον ήλιο, όπως ήταν κύρια το Δημόσιο αλλά και ανώτερες βιομηχανικές υπαλληλικές θέσεις. Ο απλός λαός έχτιζε και ανοικοδομούσε την χώρα σε βαριές δουλειές της οικοδομής, στα καράβια και στις πλέον ανθυγιεινές δουλειές που δεν μπορούσε ο ¨υπερούσιος¨ πολίτης να κάνει, μιας και είχε αναλάβει να επιτηρεί και όχι να εργάζεται. Μαζί με το κόμμα που υπηρετούσε άνοιξε δρόμους σε όλους τους αποκλεισμένους, τους έκανε να αισθανθούν και αυτοί άνθρωποι του ίδιου θεού και όχι ενός κατώτερου. Ανέβασε το βιωτικό επίπεδο όλου του λαού και όχι μιας επιλεκτικά τάξης. 

Κατηγορήθηκε για τις παροχές προς τον λαό και δεν του το συγχώρεσαν ποτέ. 

Γιατί; 

Απλά δεν τα έδωσε σε τράπεζες και μέσα μαζικής αποβλάκωσης, για να κάνουν το άσπρο, μαύρο με την δύναμη που τους δίνει η εκάστοτε εξουσία προκειμένου να κρατά σε ύπνωση τον λαό. Καλή ώρα αυτά που βιώνουμε τώρα. Η Ιστορία φυσικά θα αποφανθεί κατά πόσο έβλαψε τον απλό λαό σε βάθος χρόνου όπου τα πολιτικά πάθη θα έχουν καταλαγιάσει. 

Είχα την τύχη να ήμουν στο κόμμα που ίδρυσε μετά την Ανδρέα εποχή. Ήταν ένα κόμμα με άγνωστα στελέχη που ¨πόνταραν¨ στην ηθική παρά στην  αναγνωρισημότητα. Εκεί είχα και την τύχη να γνωρίσω και τον Δήμο Παρασκευόπουλο οδηγό του Ανδρέα που μας αποκάλυπτε άγνωστες ιστορίες και στιγμές μαζί του. 

Επειδή είχα φαξ στο σπίτι, όλες οι οδηγίες των κεντρικών για την Κορινθία έρχονταν στο σπίτι μου και εκεί βρήκα την ευκαιρία να στείλω ορισμένες επισημάνσεις για τις επερχόμενες εκλογές του 2000. Κατ έδειξα πως ο αγώνας που κάνει ο Πρόεδρος είναι τουλάχιστον μισό αιώνα μπροστά και αυτό θα στοιχίσει. Είχε βγει και πει πως δεν έχει ανάγκη να τάξει για να βγει. Ότι θα παλέψει για τον απλό είναι σίγουρο αλλά αν δεν θέλει ο κόσμος να με ψηφίσει, ας μη με ψηφίσει, καλό θα μου κάνει. Έχω πάρα πολύ καλή δουλειά [δικηγόρος] και βγάζω περισσότερα από αυτήν την δουλειά. Άλλοι ανεπάγγελτοι αν δεν βγουν τι θα κάνουν; Όπως και έγινε.

Μετά το Debate παραμονές εκλογών του 2000 όπου κατά γενική ομολογία είχε πάει περίφημα, το σχολιάζαμε στην δουλειά και ένας συνάδελφος μας αποκάλυψε πως ενθουσιάστηκε τόσο πολύ η μάνα του βλέποντας τον, που είπε. 

-Α ρε Τσοβόλα λίγο πιο ψηλός να ήσουν; Εννοώντας ποσοστά των προηγούμενων εκλογών. 

Έτυχε να έρθει Κόρινθο. Αφού μίλησε σε συγκέντρωση τον πλησίασα και του είπα.

-Συγχαρητήρια Πρόεδρε! Πήγατε πολύ καλά στη συνέντευξη αφού και η Κυρά Νίτσα του Καραντάνη ενθουσιάστηκε τόσο πολύ που είπε.

-Α ρε Τσοβόλα να ήσουν λίγο πιο ψηλός;

Γέλασε και μου είπε.

-Πες της Κυρά Νίτσας του Καραντάνη 1,76 [μπόι] και να θέλω δεν βάζω άλλο!

Καλό ταξίδι Πρόεδρε! Ίσως η Ιστορία σε δει με άλλο μάτι απ ότι εμείς, φίλοι και εχθροί τώρα!

        

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μη μου δίνεις ψάρια…

Ο Κιμ της καρδιάς μας!

Στη ν¨δημοκρατία¨ δεν υπάρχουν αδιέξοδα...