Διαζύγιο με …διατροφή

 

   


  Δεν θα μπορούσα να δώσω πιο παραστατική επικεφαλίδα στο βελούδινο διαζύγιο του ΚΤΕΛ με τον κεντρικό ιστό της πόλης μας. Μιας εταιρίας που ταλαιπώρησε δεκαετίες τώρα την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μιας και τα τεράστια λεωφορεία της είχαν πρόβλημα διέλευσης της κεντρικής λεωφόρου.

Παρ΄ ότι τα δρομολόγια αραίωσαν, μιας και ο κόσμος δεν ταξιδεύει προς Κόρινθο όπως παλιά, εν τούτοις η εταιρεία επέμενε να δρομολογεί λεωφορεία ¨σαρανταποδαρούσες¨ για να μεταφέρει ελάχιστους επιβάτες κάθε φορά.

Δεν αφουγκράστηκε την αγορά αλλά και τα κυκλοφοριακά προβλήματα της πόλης μας που δημιουργούσε η παρουσία των μεγαθήριων λεωφορείων, με αποτέλεσμα εδώ και δεκαετίες η λαϊκή οργή να φουντώνει και να ζητά διακαώς και δικαίως την απομάκρυνσή τους από το κέντρο της πόλης.

Το παράδοξο είναι πως όταν ερχόταν το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, υπερίσχυε η άποψη της απομάκρυνσης. Κάτι  μαγικό όμως στο μεσοδιάστημα συνέβαινε και το ΚΤΕΛ παρέμενε στη θέση του, ακίνητο σαν τον βούδα.

Καλοκαίρι μοιράζοντας γράμματα μπαίνω στο καφέ Εν Λουτρακίω . Με το ζόρι να με κεράσουν. Είχε ένα μεγάλο τραπέζι, σαν του μυστικού δείπνου και καθόταν κοντά ο ένας με τον άλλον, χωρίς φυσικά να είναι απαραίτητα και παρέα. Δεν πέρασε πολλή ώρα και αρχίζει ένας μεγάλος τσακωμός. Είχε παρκάρει κάποιος και δεν μπορούσε να στρίψει το λεωφορείο. Κορναρίσματα χαμός.

Λίγες θέσεις πιο πέρα μου καθόταν ο Γιάννης Μίχας [Τσιγκάρης] έμενε λίγο πιο κάτω στην οδό Αλκυωνίδων. Δεν κρατήθηκα, γυρίζω και του λέω.

-Καλά ρε Γιάννη σ΄ αρέσει αυτή η κατάσταση; 12 χρόνια ήσασταν δημοτική αρχή δεν κάνατε κάτι να διώξετε το ΚΤΕΛ από δω;

-Χρήστο αν σου πω 2 με 3 φορές ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο να φύγει το ΚΤΕΛ και όταν ερχόταν η προθεσμία για να φύγει κάτι μαγικό γινόταν και χανόταν η υπόθεση!!!

Μιας και αναφέρομαι στον συχωρεμένο Τσιγκάρη ας αναφέρω και τούτο. Αξίζει. Έπαιρνε σύνταξη και μου λέει ο συνάδερφος. Μιας  και είναι το δρομολόγιο σου προς το δημαρχείο πάρε την και πήγαινέ την εσύ. Πράγματι του την πήγαινα. Είχε ένα μικρό γραφείο αριστερά από το γραφείο του δημάρχου. Μια φορά, αφού είχε υπογράψει και του μέτρησα τα λεφτά, δεν τα πήρε. Είδε τον δήμαρχο να περνά, πετάγετε επάνω και μπαίνουν σχεδόν μαζί μέσα και αρχίζει ένας διάλογος.

Δήμαρχε πρέπει να ρίξουμε τσιμέντο στην ανηφόρα, είπε ένα όνομα, μάλλον πριν την παλιά αστυνομία στην Περαχώρα.

Δεν γίνεται! Δεν υπάρχουν λεφτά!

Ανυποχώρητος ο Γιάννης, ανυποχώρητος και ο δήμαρχος. Φώναζε ο ένας, φώναζε και ο άλλος. Κάποια στιγμή του λέει ο Γιάννης.

Να ξέρεις! Όλοι εκεί πάνω είναι δικοί μας!

Παγωμάρα. Τσούτα και οι δυο.

Δικοί μας; παύση. Καλά θα στείλω μια βαρέλα! Μετά από ώριμη σκέψη.

Μια βαρέλα; Τι να κάνει μια βαρέλα; Είναι μεγάλος ο δρόμος!

Ρε δεν καταλαβαίνεις; Δεν έχουμε λεφτά;

Θα τους πεις να τσιμεντώσουν όλο τον δρόμο! Όσες βαρέλες και να χρειαστούν.

Άνοιξε καινούργιος καυγάς.

Καλά καλά δυο βαρέλες θα πω!

Πάλι από την αρχή ο καυγάς. Δεν έμεινα άλλο είχα και δουλειά. Αφήνω τα λεφτά στο γραφείο επάνω και έφυγα. Πάντως εγώ έμεινα στις δυο βαρέλες. Τι απέγινε δεν ξέρω.

Όταν λοιπόν πρόκειται για ψήφους και συμφέροντα ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. Δεν είμαστε τυχαία έτσι. Σ΄ αυτήν την κατάσταση. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν σκέφτεται το κοινό συμφέρον


Κι όμως αυτή είναι στάση για ανθρώπους. Που θα σταθούν; πως θα προστατευθούν; από τα καιρικά φαινόμενα
Έτσι λοιπόν και τούτοι οι σημερινοί φιλεύσπλαχνοι προκειμένου να βοηθήσουν το κακόμοιρο ΚΤΕΛ και να ζημιώσουν τον Δήμο του δίνουν μια έκταση πλέον του μισού στρέμματος και με ενοίκιο κοτετσιού, προκειμένου να μετ΄ εγκατασταθεί στο χώρο του πάρκινγκ. Δίπλα από το γήπεδο του Ολυμπιακού.
Έφτασε δε ο πρόεδρος της εταιρείας να απειλήσει πως, αν δεν συμφωνήσει το σώμα του δημοτικού  συμβουλίου με τη νέα μελέτη των 1800 ευρώ ετήσιο ενοίκιο, λέγοντας αφήστε να μείνει το ΚΤΕΛ άλλα 40 χρόνια εκεί που είναι!
Ξέρει με τι άχρηστους και ανεπρόκοπους έχει να κάνει και τους δουλεύει και από πάνω.

Αν υπήρχε δήμαρχος όχι τώρα αλλά πριν μια δεκαετία θα σχεδίαζε τον τόπο μας όπως του αρμόζει. Ανθρώπινο. Θα πεζοδρομούσε την λεωφόρο και άσε το ΚΤΕΛ να πληρώνει 1,200 ευρώ το μήνα εκεί στην τρώγλη που είναι. Να δούμε πως θα πήγαινε εκεί; Πετώντας; Εκλιπαρώντας θα ερχόταν να πληρώσει το ίδιο ενοίκιο και όχι τόση έκταση που του παραχωρείται και να το θυμηθείτε κάτι έχουν κατά νου. Θα εκμεταλλευτούν τον χώρο στο μέλλον και δεν θα μιλήσει κανείς. Με πρόσχημα πως θα φτιάξουν με δικά τους έξοδα το κτίριο πετυχαίνουν διαζύγιο μετά διατροφής, αφού το ενοίκιο έχει τη μορφή φιλοδωρήματος. Αντί να το φτιάξει ο δήμος και να απαιτήσει κανονικό ενοίκιο ,να κάνει δε και  μια σειρά καλαίσθητων αιθουσών ώστε να στεγάσει και τις ποδοσφαιρικές ομάδες της πόλης μας και όχι μόνο, κάνει ελεημοσύνες σε ανώνυμες εταιρίες. Μνημόσυνο με δημοτικά κόλλυβα. Καλά μας κάνουν!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μη μου δίνεις ψάρια…

Ο Κιμ της καρδιάς μας!

Στη ν¨δημοκρατία¨ δεν υπάρχουν αδιέξοδα...