Αυτόχειρες


  
   Από τις πλέον περίεργες ράτσες του πλανήτη, τούτη η δική μας. Ξεκινά κάθε γενιά της με τα πλέον φιλόδοξα σχέδια και όνειρα και καταλήγει Φραγκογιαννού. Πνίγει κάθε όνειρο, κάθε όραμα, κάθε ελπίδα, με την πρώτη ευκαιρία που της δίνει η δύναμη της εξουσίας. Με επαναστατική ορμή διαλύει κάθε εμπόδιο που στέκεται ανάχωμα στα όνειρά της, βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή άλλων ανθρώπων [όχι φυσικά τη δική της] πετυχαίνοντας έτσι να ηγηθεί αυτού του μακρινού ονείρου και σχεδίου κάθε απόκληρου, κάθε κατατρεγμένου, κάθε φτωχού.
Με λόγια που και ο Ιησούς να ξανά ερχόταν τα ίδια θα έλεγε, βιάζουν κάθε καλοπροαίρετη ψυχή και σκέψη.
Πως τη βιάζουν;
Απλούστατα άμα αναλάβουν  την εξουσία γίνονται χειρότεροι από τους πρότερους.
Υπήρξε πιο επαναστατική γενιά από τη δική μου;
Μη το σκέφτεστε! Ούτε μία στο εκατομμύριο.
Τα πανό που είχαν αναρτήσει στο Πολυτεχνείο μίλαγε για την Παιδεία, πέραν των άλλων. Ανέλαβαν την εξουσία, κυβέρνησαν δεκαετίες, έφυγαν.
Τι έκαναν προκειμένου να την ευπρεπίσουν, να την κάνουν όπως την ονειρεύτηκαν;   Ακόμα η Παιδεία αιμορραγεί, με τα ίδια και χειρότερα προβλήματα.
Μόνοι μας αυτοκτονούμε γιατί όντως η Παιδεία είναι αυτό που θα σώσει μια οικογένεια, μια κοινωνία ένα κράτος.
Όλα ξεκινούν από την οικογένεια φυσικά πρώτα και μετά το [Ιερό] σχολείο. Μαθαίνουμε και σ΄ αυτά τα δυο σχολεία τα πάντα εκτός από ένα.
ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
Όσα και να μάθουμε αν δεν μας διδάξουν πως το πρώτιστο στον άνθρωπο είναι η δικαιοσύνη, ο σεβασμός και το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο [θα έλεγα και η δημοκρατία αλλά έχει ξεφτιλιστεί η σημασία της στις μέρες μας] και όχι το χρήμα, η κουτοπονηριά και η  κομπίνα που δυστυχώς δεν τιμωρείται θα πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο.
Με ένα αναχρονιστικό σύστημα βγάζουμε μηχανές και όχι ανθρώπους. Λειτουργούν σαν ρομπότ που αντικειμενικός στόχος τους είναι το κέρδος με κάθε τίμημα και κάθε μέσον. Αδιαφορούμε για τον συνάνθρωπο, για τον τόπο για την Πατρίδα.
Χθες διεπράχθη όπως ανέφερε και η Γλύκατζη - Αρβελέρ η δεύτερη άλωση της Κωνσταντινούπολης με την ,μετατροπή της Αγίας του Θεού Σοφίας σε τζαμί και εμείς σαν γιουσουφάκια ψιθυρίζουμε έντονες διαμαρτυρίες σε ένα προαναγγελθέν έγκλημα. Περιμένουμε από Βορρά, Νότο, Δύση να κάνουν ότι δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς. Να προστατέψουν δηλαδή τα συμφέροντα μας άσχετοι λαοί και κράτη. Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει πρώτα εμείς να είμαστε  αυτοί που θα τα  υπερασπιστούν. 
Τα στοιχεία μιλούν μόνα τους. Η Αδριανούπολη συντηρείται και μεγαλώνει από τους Έλληνες! Με την απογραφή του 1990 ήταν 102.000 κάτοικοι, το 2014, 166.000 κάτοικοι και σήμερα περισσότεροι.
Γιατί;
Απλά πράγματα! Οι Έλληνες κρατούν και κινούν την αγορά της εν λόγω πόλης με το να πηγαίνουν και να κάνουν τις αγορές τους εκεί. Τους δίνουμε δηλαδή τα ευρώ για να πετά η τουρκική αεροπορία και να παρενοχλεί στο Αιγαίο.
Ποιος άλλος λαός που αγαπά την Πατρίδα του το κάνει αυτό;
Δυστυχώς μόνο εμείς.
Είδαν πως μπορούν να μας τα παίρνουν και μαζεύτηκαν  αλλά και μαζεύονται συνέχεια όλο και πιο πολλοί σ΄ αυτή την πόλη. Μας έμαθαν και πλάκωσαν και οι... Ρομά.
Λωτοφάγοι καταντήσαμε και απάτριδες.
Ποιος όμως να μας μάθει να αγαπάμε την Πατρίδα μας;
Τα ΜΜΕ;
Τα πολυπολιτισμικά σχολεία;
Η οικογένεια μόνο έμεινε και αυτή διαλυμένη με τις ευλογίες της πολιτείας.
Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα του κράτους. Ερχόμαστε τώρα στην τοπική κοινωνία.
Τα ίδια και απαράλλαχτα συμβαίνουν και εδώ. Μια μικρή κοινωνία και δεν μπορεί να προστατέψει τα συμφέροντά της. Μια και μοναδική εταιρία εμφιαλώσεως νερού έχουμε και κοιτάμε πως θα την κλείσουμε και αυτή.
Καλό μαγαζί, με όνομα δεν σερβίρει νερό από το δίκτυο της πόλης γιατί απαγορεύεται. Βάσει ποιου νόμου δεν ξέρουμε; Γιατί και άλλα εξ΄ ίσου καλά και με μεγαλύτερο όνομα σερβίρουν  νερό Λουτρακίου από το δίκτυο. Σερβίρουν λοιπόν μόνο εμφιαλωμένο. Μάλιστα σε αποκλειστικότητα. Καμία άλλη μάρκα νερού. Μια και μοναδική και αυτή όχι Λουτρακίου.
Πάτε καλά ρεεε!
Ευτυχώς ο πελάτης δεν το άγγιξε και έφυγε. Φοβάμαι πως πολλοί δεν θα το κάνουν γιατί είμαστε αυτόχειρες. Μας αρέσει να αυτοκαταστρεφόμαστε. Αν δε το επιζητούμε μάλιστα.   
Σε καλή καφετέρια ζητάμε μπύρα.
Άρχισε ο αλλοδαπός σερβιτόρος να μας αραδιάζει μάρκες. Καμία Ελληνική.
-Σε Ελληνική τι έχετε;
Ρωτά η ανεψιά μου.
-Καμία!
-Δεν έχετε Ελληνική; Γιατί;
-Τι να σου πω πήγαινε πες το στο αφεντικό μέσα!
Η απάντηση και μετά θέλουμε τουρισμό!
Όταν προτιμάμε τα χρήματα να φεύγουν από τον τόπο, την Ελλάδα, τι μέλλον να έχουμε;
Όταν δεν σκεφτόμαστε τις τοπικές επιχειρήσεις και δεν τις βοηθάμε τι περιμένουμε; Λογικό πάντως είναι γιατί οι πλειονότητα των επιχειρηματιών δεν έχει καμία σχέση με την πόλη. Δεν γνωρίζουν και δεν σέβονται την Ιστορία της. Ένα πράγμα έχουν στο μυαλό τους. ΚΕΡΔΟΣ και μόνο. 
Τίποτα άλλο!  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λειψυδρία...μυαλών

Ο Κιμ της καρδιάς μας!

Στη ν¨δημοκρατία¨ δεν υπάρχουν αδιέξοδα...