Άρχισαν οι εγγραφές!


    

    Βαδίζουμε ολοταχώς για ρεκόρ Γκίνες. Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο τα προ ημερησίας θέματα έφθασαν τις 4 ώρες, με αποτέλεσμα το πρώτο θέμα, η ώρα να είναι 12 παρά 10 και να συζητείται ακόμα. Δεν γνωρίζω ακόμα τι ώρα έληξε η συνεδρίαση και αν συζητήθηκαν όλα τα θέματα.
Υποθέτω αν συζητήθηκαν όλα τα θέματα  θα πέρασαν φωτογραφικά γιατί μετά από τόσες ώρες τι να πει κανείς, τι να προτείνει και με πόση νηφαλιότητα παρακολουθεί τις συζητήσεις.
Αναλώνονται όλοι σε συζητήσεις... υψηλού επιπέδου, βαθυστόχαστες σκέψεις, σαν μικροί Καστοριάδηδες, προσωπικές αντεγκλήσεις και ...πάει λέγοντας η παιδική χαρά. 
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου μάταια και πολιτισμένα προσπαθεί να συνετίσει να σεβαστούν τον κανονισμό αλλά κανείς δεν ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις του, ακόμα και οι δικοί του.
Το λέω μετά πλήρους γνώσεως πως πρόκειται για το πιο υποβαθμισμένο δημοτικό συμβούλιο που έχει αναδείξει αυτός ο τόπος.
Κοίταζα τη δεξιά πλευρά των εδράνων και σκεφτόμουν τι τυχερός που είμαι που δεν με αξίωσαν οι συμπολίτες μου να παρακολουθώ, να συναλλάσσομαι,  αναγκαστικά με αυτούς τους ανθρώπους που έχουν τις τύχες της πόλης μας.
Αυτοί ούτε στον ύπνο τους δεν ονειρεύονται, θα ονειρευτούν στο ξύπνιο τους ένα τόπο σαν το Λουτράκι να τον κάνουν πρότυπο;
Να τον σηκώσουν και να τον βάλουν στο θρόνο του! 
Εκεί που ήταν παλιά και εκεί που είναι η θέση του! 
Εκεί   που του αρμόζει!
Απεδείχθη περίτρανα πως οι ισόβιοι δημοτικοί σοφοί φέρουν ακέραια την ευθύνη της προτεραίας αλλά και της σημερινής κατρακύλας.
Μονοπωλούν τις συζητήσεις και κάνουν το δημοτικό συμβούλιο πλατεία Ομονοίας της παλιάς εποχής βέβαια. Εκεί που κάθε καρυδιάς καρύδι εξέθετε τις απόψεις του για τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και περίμενε κάποιον αντίθετο με τις απόψεις του, να τον κατατροπώσει, να τον χλευάσει και πολλές φορές να χειροδικήσει.
Πηγαίνετε σπίτια σας, στις δουλειές σας και αφήστε νέους ανθρώπους με όραμα και φαντασία να κάνουν ότι δεν κάνατε εσείς 10 ετίες τώρα!
Επιτρέπεται 9 χρόνια να ηγείστε αυτού του τόπου και άλλα 8 σαν αντιπολίτευση και να μην έχετε πάρει μυρωδιά πως λειτουργεί το δημοτικό συμβούλιο;
Έπρεπε να στελεχώσουν το λιμενικό ταμείο [1ο θέμα] και δεν γνώριζαν τις διαδικασίες των ποσοστών που εκλέγονται τα μέλη. Μάλιστα ο δήμαρχος πρότεινε αναβολή και να έρθει στην επόμενη συνεδρίαση το θέμα αφού φυσικά ρωτήσουν και μάθουν τον τρόπο. 
Μιλάμε για χύμα κατάσταση.
Το μόνο παρήγορο είναι πως τόσο ο δήμαρχος όσο και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου σημείωναν τα ερωτήματα που έπρεπε να απαντήσει [είχαν τεθεί στο προηγούμενο δημ. συμβούλιο] και δεν απάντησε, συν κάτι καινούργια και δεσμεύτηκε να απαντήσει στο προσεχές.
Αν κοιτάξετε πίσω την πορεία του ποτέ δεν απαντούσε σε καίριες ερωτήσεις,όσα συμβούλια και αν περνούσαν.
Τώρα δε σημείωσε πρόοδο, τα γράφει, για να μη τα ξεχάσει. Γιατί πρώτα τα έγραφε αλλού και τα ξεχνούσε.
Όταν είσαι μεγάλος παίκτης και ξέρεις το τόπι, γίνεσαι άρχοντας. 
Κουμαντάρεις με άλλο αέρα τους από κάτω και ενίοτε δεν δίνεις και αναφορά σε κανέναν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λειψυδρία...μυαλών

Ο Κιμ της καρδιάς μας!

Στη ν¨δημοκρατία¨ δεν υπάρχουν αδιέξοδα...