ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ


                    
                       
                                 ΤΑ  ΠΑΡΑΠΟΝΑ  ΤΩΝ  ΦΙΛΩΝ
  Ο λαός αρέσκεται να λέει « τα παράπονα στο δήμαρχο»! Όταν όμως δεν υπάρχει διάθεση να ακούσει ο δήμαρχος και οι πέριξ αυτού τα παράπονα λογικό είναι τα παράπονα να ¨πέφτουν¨ στους φίλους. Θα μου πείτε παράπονα πάντα θα υπάρχουν και γι΄ αυτό ένας δήμος με ευαισθησίες προς τους πολίτες πρέπει να έχει ένα τηλεφωνικό νούμερο όπου θα μπορεί  ο κάθε δημότης και μη, να αναφέρει, λάθη, παραλείψεις και πολλά άλλα που άπτονται στην διευκόλυνση των πολιτών.
Μου ζητήθηκε από φίλο στα προ ημερησίας θέματα στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο να παρέμβω και να μιλήσω για ένα πρόβλημα που είναι επίκαιρο λόγω καλοκαιριού. Μου ανέφερε πως στο τέλος της οδού Κατσώνη, όπου μια γωνία μακριά είναι και το δημαρχείο, το ντους που εξυπηρετεί τους λουόμενους είναι πάρα πολύ ψηλό από τα χαλίκια με αποτέλεσμα να μη μπορεί ή να δυσκολεύεται η χρήση του από άτομα μικρής αλλά και μεγάλης ηλικίας.
Του εξήγησα πως είναι δύσκολο να εισακουστεί γιατί όλοι τους αλλού έχουν τις έγνοιες τους. Άλλοι δεν θα ξανά είναι στο επόμενο σχήμα της 1ης Σεπτεμβρίου και όσοι θα είναι κοιτάζουν τι πόστο θα καρπωθούν.
Θα το δω ιδίοις   όμμασι και εφ΄ όσον είναι όντως πρόβλημα θα το εκθέσω. Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία που τράβηξα, όντως υπάρχει πρόβλημα. Όχι μόνο για τα μικρά παιδιά αλλά και τους ηλικιωμένους αφού το ύψος του είναι τουλάχιστον μισό μέτρο.
Πριν πάρα πολλά χρόνια μια Λουτρακιώτισα επιφανής μας έβαλε προκειμένου να διευκολύνεται η πρόσβασή της στη θάλασσα και βάλαμε τσιμεντόλιθους με λάσπη όχι μπετόν στον άκρον της πόλης. Τότε εκεί έκαναν μπάνιο ελάχιστοι άνθρωποι. Το σκαλί είχε 4 τσιμεντόλιθους. Μας ξανά φώναξε και το χαλάσαμε γιατί απαγορεύεται της είπαν από το λιμενικό κάθε επέμβαση με οικοδομικά υλικά και προκειμένου να μην υποστεί τις συνέπειες του νόμου, το ξηλώσαμε. Μιλάμε για μεγάλα μέσα η κυρία και όμως πειθάρχησε.
Εδώ έχει πέσει τουλάχιστον ένα κυβικό μπετόν πως το επέτρεψαν; Με την ίδια επιφάνεια κάλυψης, γιατί να μην τοποθετήσουμε αποδυτήρια λουομένων που τόσο ανάγκη έχει ο κόσμος; Απαγορεύεται θα μας πουν. Ότι δεν τους συμφέρει σκοντάφτει στη νομιμότητα και από την άλλη η αυθαιρεσία καλά κρατεί.      

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μη μου δίνεις ψάρια…

Ο Κιμ της καρδιάς μας!

Στη ν¨δημοκρατία¨ δεν υπάρχουν αδιέξοδα...