ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ…


   
              ΤΟ  ΟΜΟΡΦΟ  ΛΟΥΤΡΑΚΙ  ΟΜΟΡΦΑ  ΚΑΙΓΕΤΑΙ…
  Όταν μέσα στο γενικό εθνικό μπάχαλο που γίνεται, που δεν ξέρεις ανά πάσα στιγμή ποιος αφισοκολλητής, ποιος κολλητός, ποιος κηπουρός αλλά και ποιος από την απέναντι πολιτική μεριά, θα μεριμνά και θα μας σώσει από την υπουργική  καρέκλα που θα του δώσουν…
Όταν θυελλώδεις παράταιροι πολιτικοί έρωτες δίνουν τέλος με εκκωφαντικό τρόπο, ενώ καινούργιοι δημιουργούνται με απίστευτη ευκολία και χρόνο αστραπής! Το μεσογειακό βλέπετε λίμπιντο δεν λείπει ούτε στην πολιτική…
Όταν κοιτάζεις γύρω σου και βλέπεις ότι οι συνοδοιπόροι σου είναι περιορισμένης ικανότητας, μειωμένης φαντασίας και θέλησης προσφοράς, είναι επόμενο να ερωτοτροπείς με οποιονδήποτε προκειμένου να μη χάσεις την γλυκιά εξουσία αδιαφορώντας για το τίμημα που εν κατακλείδι το πληρώνει  άλλος. Ο  απλός λαός.
Εκεί βλέπεις ότι οι κόκκινες γραμμές που συχνά επικαλούνται όσοι πολιτεύονται άμα τη αναλήψη της εξουσίας δεν διακρίνονται λόγω αχρωματοψίας που επέρχεται!
Ώσπου όλως τυχαίως ανακαλύπτεις πως η ενασχόληση με τα κοινά δεν είναι παρτίδα τάβλι αλλά μεράκι, πάθος, χάσιμο από τον προσωπικό σου χρόνο για κοινό σκοπό και όχι για προσωπικό όφελος και αναγνωρισιμότητα. Δεν είναι τυχαίο που λένε.
-Δώσε εξουσία στον άλλον να δεις την προσωπικότητά του!
Γιατί λοιπόν να διαφέρει η δημοτική πολιτική από τη εθνική; Μήπως μια μικρογραφία της χώρας μας δεν είναι και ο τόπος που ζούμε; Οι ίδιες φιλοδοξίες δεν υποβόσκουν μέσα μας και με την ανάληψη της εξουσίας αναδύονται; 
Όταν υπέροχοι ¨διαφορετικοί¨ δημοτικοί εναγκαλισμοί ανακαλύπτουν στα γεράματα ότι δεν ταιριάζουν, ενώ τα χρόνια του μέλιτος που συνυπήρξαν δεν μαρτυρούσαν το δράμα που  βίωναν αλλά και τις μεγάλες ιδέες που είχαν για τον τόπο που όλως παραδόξως δεν πραγματοποίησαν;
Υπόσχονται κάτι διαφορετικό, κάτι ωραίο που μάλλον σκέφτονται πως θα τους έρθει δια επιφοίτησης. 
Ίσως να σκέφτονται μια περίοδο ασκητικής ζωής, όπου η πνευματική ανάταση του ανθρώπου φτάνει στο ζενίθ και εκεί θα ανακαλύψουν τις θεόπεμπτες επεμβάσεις που έχει ανάγκη ο τόπος! Μιας και στον πρότερο δημοτικό βίο δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν ούτε τα βασικά της καθημερινότητας και ούτε έδειξαν σημάδια ενασχόλησης. Βλέπετε ο κοινός τρόπος ζωής δεν σου παρέχει τέτοιες δυνατότητες και ικανότητες που σου παρέχει ο ασκητικός!
Έτσι φτάσαμε ο όμορφος τόπος μας, να καταστρέφεται εξ΄ ίσου όμορφα από μια κάστα ανθρώπων που εναλλάσσονται τις τύχες του.
Με εκκωφαντικό τρόπο μιλά η καθημερινότητα για την απαξίωσή της!

Με ολοφάνερα τα σημάδια της εγκατάλειψης!
Χωρίς  το όραμα της επόμενης μέρας!
Να  μην απασχολεί κανέναν παρά μόνο πως μ΄ ένα καινούργιο ψέμα, με μια ακόμα κούφια υπόσχεση θα αποτελειώσουμε ότι δεν προλάβαμε όλα αυτά τα χρόνια!  
Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα συμπολίτες που δεν θέλουν να κατανοήσουν τις μεγάλες προκλήσεις που έχασε ο τόπος μας στηρίζοντας αυτούς τους ανθρώπους.
Δεν βλέπουν γύρω τους τι μπορεί να πετύχει ένας νοικοκυρεμένος δήμος;
Ένα απλό παράδειγμα.
12 χρόνια και δεν μπορούμε να φτιάξουμε ένα γήπεδο στην Περαχώρα!
Ακριβώς δίπλα μας η Κόρινθος στα ίδια χρόνια έχει φτιάξει 10. Μα πόσο στραβοί τελικά είμαστε;   

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μη μου δίνεις ψάρια…

Ο Κιμ της καρδιάς μας!

Στη ν¨δημοκρατία¨ δεν υπάρχουν αδιέξοδα...