ΕΞΟΔΟΣ ΕΜΠΡΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ



         
                                     ΕΞΟΔΟΣ ΕΜΠΡΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Ήταν η τελευταία ατάκα του εκφωνητή στον κινηματογράφο «Λίντο», δευτερόλεπτα πριν το τέλος του έργου. Επειδή ήταν σκοτάδι και ο κόσμος είχε αφοσιωθεί στο έργο πήγαινε σαν τα κοτόπουλα εδώ κι εκεί προσπαθώντας στα χαμένα να βρει την έξοδο. Έτσι η επισήμανση, έξοδος εμπρός αριστερά σε καθοδηγούσε στην έξοδο, απέναντι ακριβώς από το ξενοδοχείο Παλμύρα και σήμερα δημαρχείο.

Αυτήν την έξοδο από την κόλαση με την αριστερά που διαβήκαμε και εμείς εν χορδαίς και οργάνοις καλούμε θα σήμερα να πληρώσουμε το λογαριασμό. Επειδή όμως τα 88 άρθρα που μας έβαλαν να υπογράψουμε ήταν γενικά και αόριστα και χωρίς λεπτομέρειες πέρασαν στο ντούκου γιατί και δεν συνέφεραν να γίνει ακτινογραφία των αλλά στην προκείμενη περίπτωση, ο διάβολος κρύβονταν στην αοριστία.

Σας παραθέτω επ΄ ακριβώς πως συστάθηκε και το σκοπό της η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, γνωστή ως Ε.Ε.ΣΥ.Π.

Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι το τρίτο βασικό όργανο της Εταιρείας και έχει τις εξουσίες και αρμοδιότητες που προβλέπονται στο άρθρο 192 του ν. 4389/2016. Συγκεκριμένα το Διοικητικό Συμβούλιο, αποτελείται από πέντε (5) έως εννέα (9) μέλη τα οποία εκλέγονται για τετραετή (4) θητεία, είναι υπεύθυνο για τη διοίκηση της Εταιρείας και την επίτευξη των καταστατικών της σκοπών. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει επί όλων των θεμάτων που σχετίζονται με τη διαχείριση της Εταιρείας, εκτός από τα θέματα εκείνα που σύμφωνα με τις διατάξεις του ως άνω νόμου ανήκουν στην αρμοδιότητα του Εποπτικού Συμβουλίου ή της Γενικής Συνέλευσης.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εκλέγονται από το Εποπτικό Συμβούλιο σύμφωνα με τις διατάξεις του ίδιου νόμου. Επιπλέον, ένας εκπρόσωπος που ορίζεται από κοινού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας παρευρίσκεται στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, ως παρατηρητής χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Με την ανάληψη των καθηκόντων του στις 10.10.2016, το Εποπτικό Συμβούλιο ξεκίνησε τη διαδικασία εκλογής και διορισμού του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΣΥΠ. Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, συγκροτήθηκε σε σώμα στις 16.02.2017.

Επιτροπές Διοικητικού Συμβουλίου

Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 192 παρ. 2 (ιθ) του ν. 4389/2016 και την από 03.03.2017 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου έχουν συσταθεί οι εξής Επιτροπές:

1. Επιτροπή Εσωτερικού Ελέγχου

2. Επιτροπή Επενδύσεων

3. Επιτροπή Εταιρικής Διακυβέρνησης και Υποψηφιοτήτων

Εδώ είναι όλη η ουσία του θέματος. Το νούμερο 2. επιτροπή επένδυσης και τι να επενδύσει; Περιουσία. Ποια περιουσία μα ασφαλώς αυτή που θα επιλέξουν οι δανειστές!

Ποιος δεν θα επέλεγε να πάρει στην κατοχή του τη βαριά βιομηχανία-περιουσία της Ελλάδας που ακούει στο όνομα Αρχαιότητες; Φαντάζομαι όλοι και γι΄ αυτό έχουν πέσει σαν όρνεα να πάρουν στην κατοχή τους ότι αρχαιολογικό φιλέτο μπορούν να εξασφαλίσουν σε τιμή προσφοράς ΑΒ Βασιλόπουλου. Ήδη μερικοί βουλευτές κατέθεσαν ερώτηση στη βουλή για να μάθουν ο καθένας στην περιοχή του ποια μνημεία θα πέσουν [χάσουν] στο τραπέζι του σκλαβοπάζαρου από τα 2000 [μνημεία] που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Ακόμα και οι υπάλληλοι των αρχαιοτήτων έχουν μπει σε τροχιά ξεσηκωμού προσπαθώντας να σώσουν ότι μπορούν, πράγμα βέβαια ακατόρθωτο, μιας και ουδείς ενδιαφέρεται να ρίξει φως σ΄ αυτό το κληρονομικό ξεπούλημα, που εν κατακλείδι σαν νεοέλληνες δεν έχουμε το παραμικρό δικαίωμα όχι να ξεπουλήσουμε ούτε καν να διανοηθούμε.

Σας παραθέτω το άρθρο 76 με τις επιμελώς κρυμμένες γενικότητες, οι οποίες θα ντυθούν με συγκεκριμένα αρχαιολογικά μνημεία, της αρεσκείας των γυπαετών. Μέχρι τον Μάη πρέπει να ξέρουν τι θα πάρουν. Είναι και βιαστικοί βλέπετε.

76) Ε.Ε.ΣΥ.Π -Μεταβίβαση ακινήτων. Βάσει της διαδικασίας που συμφωνήθηκε μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών έως το Μάρτιο θα προσδιοριστεί ο κατάλογος των ακινήτων που θα μεταβιβαστούν στην Ε.Ε.ΣΥ.Π. Η ολοκλήρωση της μεταφοράς των περιουσιακών στοιχείων θα πραγματοποιηθεί μέχρι τον Μάιο.

Βλέπετε να αναγράφει πουθενά για αρχαιότητες; Πουθενά. Ακίνητα είναι από υπουργοί μέχρι και αρχαιότητες. Υπουργούς, ούτε να τους δουν δεν θέλουν άρα τι μένει; Αρχαία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μη μου δίνεις ψάρια…

Ο Κιμ της καρδιάς μας!

Στη ν¨δημοκρατία¨ δεν υπάρχουν αδιέξοδα...