Περικλής Mπόικος



Κάνοντας κλικ στην εικόνα παίζει συνέντευξη-βίντεο 
  Ένας από τους πρωτεργάτες της Φιλαρμονικής Λουτρακίου είναι και ο Περικλής Μπόικος. Ερχόμενος σαν γαμπρός στο Λουτράκι το 1964 από την Αθήνα όπου διέμενε αν και Κερκυραίος, δεν κατάφερε να βρει δουλειά για να μείνει μόνιμα. Δυο δουλειές όλες κι όλες κατάφερε να κάνει σαν οικοδόμος που ήταν. Μια στο σπίτι μας που έκανε προσθήκη και μια μάντρα του Σίνη που είχε και αξιωματικό στο Στρατό. Με είχε πίσω στο μηχανάκι του όταν τον πρώτο συνάντησε στην οδό Περιάνδρου και Καραΐσκάκη. Η χαρά τους ανείπωτη. Εκεί του ανακοίνωσε πως θα εγκαταλείψει το Λουτράκι λόγω έλλειψης εργασίας. Του ανακοίνωσε πως ήθελε να του φτιάξει μια μάντρα όπως και έγινε. Τον παρότρυνε δε να μείνει και θα βρει και άλλες δουλειές, όπως και έγινε. Ένας λόγος που έμεινε στον τόπο μας ήταν και η εμπλοκή του με την Φιλαρμονική.
Όπως μου είπε μπαίνοντας μέσα στο Πνευματικό Κέντρο συνάντησε τους.
Αργυρόπουλο Γαβρίλη, +Μαρκόπουλο Αποστόλη, +Μπιτζίνη Παναγιώτη, Παπαφίλη Ιωάννη, Καλλίρη Γιάννη, Σέγκας Μπάμπης και Χρήστος, Μουζάκης Φάνης, +Γέρου Σούλης, Γλυκοφρύδης Βασίλης,   
+Φόρτης Σπύρος, + Θυμής Σταύρος, +Παύλου Βασίλης, Ρουμελιώτης Μπότης, Δόσχορης Νίκος και Μπόικος Περικλής .  
Η Φιλαρμονική αν και είχε ιδρυθεί το 1961 δεν είχε ενεργό δράση μέχρι το 1964 αλλά ούτε και στολές. 
Αγαπά υπερβολικά τη μουσική και έκανε τα πάντα, ακόμα και θυσίες για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της, σε ένα τόσο μικρό τόπο.
Τα πρώτα χρόνια της Φιλαρμονικής αυτά της αθωότητας ήταν και τα καλύτερα. Όταν μπήκε η πληρωμή των μουσικών εκεί το πράγμα άρχισε να στραβώνει και όπως πάντα κάποια στιγμή θα γίνει η στραβή και θα αποκαλυφθούν καταστάσεις. Μέσω των παιδιών της Φιλαρμονικής πληρώνονταν άσχετα άτομα που δεν είχαν ιδέα από μουσική.
Έλειπε σε άδεια ο υπάλληλος που συνήθως έκανε τις πληρωμές και ο συνεπής υπάλληλος που τον αναπληρούσε θεώρησε σωστό να βάλει τα χρήματα ξεχωριστά του καθενός σε φάκελλο και να τα δώσει σε ένα μέλος της Φιλαρμονικής [όχι τον Μπόικο] να τα μοιράσει. Παραμονή της Παναγίας ήταν και η Φιλαρμονική συμμετείχε πάντοτε στην περιφορά της Εικόνας.  Ήταν όλοι οι μουσικοί παρόντες. Δίνει στον καθένα τον φάκελλό του και βλέπει να του περισσεύουν αρκετοί φάκελλοι με ονόματα παντελώς άγνωστα με τη Φιλαρμονική. Επέστρεψε στον υπάλληλο τους φακέλλους που περίσσευαν και τον ενημέρωσε πως αυτά τα άτομα δεν είναι στην Φιλαρμονική. Ο υπάλληλος τα έχασε κυριολεκτικά. Περιττό να ειπωθεί ότι έγινε χαμός αλλά προσωρινός, μετά όλα πήραν την κανονικότητα τους. 
Δεν είμαστε τυχαία χρεοκοπημένοι. 
Μου είπαν να γράψω οπωσδήποτε την χειρονομία που πάντα έκανε στους συλλόγους. Δεν έπαιρνε λεφτά για τις ανθοδέσμες αλλά και τα λουλούδια που του ζητούσαν.
Μεγάλη καρδιά αλλά και μεγάλο παράπονο με τους ανθρώπους της Φιλαρμονικής [αν υπάρχουν]. 
Δεν πειράζει ρε Πέρη! Είσαι στην καρδιά μας και αυτό είναι ανώτερο από κάθε στιγμιαία αναφορά σε Σένα από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν την Ιστορία του τόπου. 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μη μου δίνεις ψάρια…

Ο Κιμ της καρδιάς μας!

Στη ν¨δημοκρατία¨ δεν υπάρχουν αδιέξοδα...