Τα σπουργιτάκια της Ιάσονος


        

   Παλιά στις κεραμοσκεπές των σπιτιών αλλά και στα διάκενα των πετρόχτιστων σπιτιών έφτιαχναν φωλιές τα σπουργίτια. Όταν μεγάλωναν λίγο τα σπουργιτάκια, έβγαιναν από τη φωλιά και μπορούσε κανείς να τα δει να ανοίγουν τα κίτρινα στοματάκια τους στη θέα των γονιών των. Περίμεναν το φαγητό τους. Κουνούσαν τα φτερά τους και άνοιγαν διάπλατα το στοματάκι τους για να τα προτιμήσει η μάνα ή ο πατέρας ανάλογα ποιος ερχόταν. Είχανε βλέπετε τον αδερφικό συναγωνισμό και κοιτούσε το ένα να ρίξει το άλλο και να χορτάσει πρώτο.
Αν παρακολουθείτε δημοτικό συμβούλιο θα δείτε παρόμοιο σκηνικό να διαδραματίζεται από την άρχουσα τάξη. Δικό τους θέμα και δεν είχαν πρόταση. Δεν είχαν πλάνο για να προτείνουν, να δικαιολογήσουν το προς συζήτηση θέμα. Μάλλον τους έφερε το θέμα της επιτροπής τουρισμού αντί να το φέρουν. Περίμεναν σαν τα σπουργιτάκια να τους πει η αντιπολίτευση πρόταση. Κοντά σε αυτό, που τους υπεδείχθη ο τρόπος από την αντιπολίτευση, σύρθηκαν και στην πρόταση  της αντιπολίτευσης για την επιτροπή σωτηρίας του τόπου. Μια επιτροπή σοφών που με ένα μαγικό ραβδάκι θα μεταμορφώσει το ασχημόπαπο [Λουτράκι] σε κύκνο [Μονακό].
Μαύρα μας μακαρόνια! Που λέει και ο Άγγελος Τζιράκης.
Αν περιμένεις από πρώην δημάρχους να σου πουν τη συνταγή για μια μεταμόρφωση του εγκαταλειμμένου αυτού τόπου, καλύτερα είναι να απευθυνθούμε στον παπά Βασίλη [που διαβάζει όλα τα γράμματα στη λειτουργία]. Αυτός τουλάχιστον θα μας διαβάσει καμιά ευχή γιατί οι άλλοι μόνο ευχολόγια θα μας πουν.
Άντε και να σου πουν τι πρέπει να κάνεις.
Έχεις το σθένος, τη θέληση, τα κουράγια να τα κάνεις;
Θα βγάλουμε και αυτό το καλοκαίρι καθώς φαίνεται με μια βομβαρδισμένη παραλία.
Βρε άχρηστοι τον Γιάννη Κουράτο και έναν να του φτιάχνει λάσπη, αν έβαζα σε μια εβδομάδα, άντε δυο, θα έστρωνε όλη την παραλία και το πάρκο με πλάκες.
Θέλετε επιτροπή σωτηρίας!
Να βγάλετε και αυτό το καλοκαίρι δίχως να κουνήσετε το δαχτυλάκι σας. Αυτό θέλετε.
Απλά τα πράγματα. Συστήνετε μια επιτροπή και ξεμπερδέψατε.
Ιούνιος μήνας είναι για το επόμενο καλοκαίρι  μάλλον την προορίζετε;
Ξυπνάτε βρεεεε!
Βάλτε το μυαλό σε λειτουργία. Βάλτε έναν υπάλληλο δίπλα σας να σας υπενθυμίζει πως είστε οι άρχοντες του τόπου και πρέπει να μεριμνήσετε να λύνετε ένα -ένα τα προβλήματα αυτού του τόπου!
Βγείτε έξω, περπατήστε, ακούστε τα σχόλια τουριστών που περπατούν στην παραλία.
Έχετε χάσει την μπάλα. Ούτε στον παράδεισο δεν υπάρχει τόση ανεμελιά.
Σήμερα 6-6-2020 πλήθος ξένου κόσμου στο Λουτράκι. Καινούργιο φρούτο εμφανίστηκε. Στα φανάρια ένας κρεμανταλάς πέταγε σαν μαέστρος ένα ραβδί ψηλά και το έπιανε. 
Κατόπιν επαιτούσε από τους οδηγούς.
Γη της επαγγελίας καταντήσαμε για τους λογής -λογής σαλτιμπάγκους.     

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μη μου δίνεις ψάρια…

Ο Κιμ της καρδιάς μας!

Στη ν¨δημοκρατία¨ δεν υπάρχουν αδιέξοδα...