Γεώργιος ο κυνικός



     
  Εκεί που είπα πως τελείωσα με την τριλογία που ανέβασα του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου, να σου ένα βίντεο με τον πρώτο πολίτη του τόπου μας να παραδέχεται κυνικά, σαν άλλος Διογένης, πως ό,τι παρουσιάστηκε και διενεμήθη από τον τηλεοπτικό εργολάβο του Σπα είναι αληθές.
Κρίμα γιατί μ΄ αυτή την κυνική ομολογία αφήνει έκθετα τα ηλεκτρόνια που τον περιστοιχίζουν.
Δεν ζούμε σε ζούγκλα μεγαλούπολης όπου η επικοινωνία με τους συνανθρώπους μας είναι προβληματική και δύσκολη αλλά σε ένα τόπο που λίγο πολύ γνωριζόμαστε.
Γιατί το λέω;
Με δυο πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του δημάρχου όταν ζήτησα να μου πουν κάτι, έστω μια δικαιολογία για τα τελευταία γεγονότα ο ένας μου απάντησε πως 
είναι πλαστά και σκευωρία ενός απατεώνα!
Του εξήγησα πως σαν υπάλληλος που ήμουν και είχα συναλλαγές με τράπεζα [Eurobank] αυτά δεν γίνονται.
Δεν μπορεί η τράπεζα να σου δώσει χαρτί με το λογότυπό της,για συναλλαγή που δεν έχει πραγματοποιηθεί, με αριθμό λογαριασμού και ονοματεπώνυμο.
Δυστυχώς δεν κατάφερα να τον πείσω και ξέρετε γιατί;
Αυτοί οι άνθρωποι είναι σαν τις μανάδες δολοφόνων. Το παιδί τους πάει για εκτέλεση για το έγκλημα που έχει διαπράξει και αυτή σπαράζει πως το παιδί της είναι αθώο.
Δεν δέχεται πως το παιδί της έκανε τέτοια πράξη, γιατί πρώτιστα η ευθύνη είναι δική της. Μεγάλωσε  έναν εγκληματία, πράγμα που σημαίνει, δεν ήταν σωστός γονέας.
Έτσι και ο φίλος μας συνέβαλε με όλες τις δυνάμεις του να ξανά έχουμε στους ώμους μας τον Γιώργο τον κυνικό και πολύ φοβάμαι αν τον ξαναρωτήσω μπορεί να διαψεύσει και τον ίδιο τον Γιώργο. Να ισχυριστεί και πάλι πως είναι πλαστά!
Ο έτερος Καππαδόκης.
-Ξέρω πολύ καλά πως είναι όντως είναι πραγματικά αλλά δεν ήταν για προσωπικό όφελος αλλά [άκουσον - άκουσον] για να πληρωθούν οι απλήρωτοι υπάλληλοι του Σπα.
Ένα σύγκρυο διέσχισε την σπονδυλική μου στήλη και δεν ήταν πιστέψτε με από τη θάλασσα, που μόλις είχα βγει.
Ρε μπράβο Γιώργο σκέφτηκα έκανες τέτοια θυσία για τους υπαλλήλους του Σπα;
Έβαλες το κεφάλι σου στην καρμανιόλα για να πληρωθούν τα παιδιά του Σπα;
Για να πω την αλήθεια αυτή η δικαιολογία μπορεί και να σταθεί σε έναν ψηφοφόρο του Γιώργου αλλά νααα έρχεται και ομολογεί μπροστά στις κάμερες και στα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου πως αφορούν την οικογένειά του και είναι προσωπική υπόθεση, αδειάζοντας κυριολεκτικά κάθε υποστηρικτή και σεναριογράφο της υπόθεσης...
Αν ξανά έρθει στο δημοτικό συμβούλιο [εργολάβος]θα του δώσω τον λογαριασμό μου να βάλει κάτι τις και σε μένα!
 Έρχομαι δύσκολα αυτόν τον καιρό.
Άσε που φαίνεται καλός άνθρωπος δίνει απλόχερα ποσά στους έχοντες ανάγκη.
Μαζευτείτε τελικά και αποφασίστε να τηρήσετε μια γραμμή. Μια δικαιολογία γιατί υπάρχουν και προκλήσεις που πρέπει να απαντήσετε σαν περίγυρος του Γιώργου.
Κάτι άλλο έλεος μ΄ αυτόν τον τύπο. Παρκάρει δυο φορτηγά πάνω στο πεζοδρόμιο και δεν βρίσκεται ένας να καλέσει την αστυνομία να κόψει κλήσεις, να τους διώξει από το πεζοδρόμιο. Να αποκαταστήσει τυχόν ζημιές στις πλάκες του πεζοδρομίου και να αποτιμηθούν αυτά που πήρε και να αφαιρεθούν από το συνολικό χρέος. Αν τολμήσει δε να τα επιστρέψει να μην του το επιτρέψουν!
Δεν μπορεί να γελοιοποιεί μια πόλη ολόκληρη επειδή έχουμε έναν ανίκανο άρχοντα!  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μη μου δίνεις ψάρια…

Ο Κιμ της καρδιάς μας!

Στη ν¨δημοκρατία¨ δεν υπάρχουν αδιέξοδα...