ΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ


   Φωτο. Παύλος Παύλου

    Ποιος έχει μείνει ασυγκίνητος στη θέα του ήλιου που βουτά κυριολεκτικά στον Κορινθιακό κόλπο και να χαθεί αργά – αργά στον ορίζοντα;
Σ΄ αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να μας πει καληνύχτα, πλημμυρίζει με απίστευτους συνδυασμούς χρωμάτων τον ουρανό και σου δίνουν την αίσθηση πως το κάνουν αποκλειστικά για σένα, τον μικρό θεό!
Έτσι πρέπει να αισθανόμαστε μικροί θεοί! Είναι ευλογία να βρίσκεσαι σ΄ αυτό το σημείο του πλανήτη και να αντικρίζεις αυτά τα αριστουργήματα της φύσης.
Τους ζωντανούς πίνακες!
Οι πιο πολλοί αδιαφορούν γι΄ αυτή τη μοναδική θέα γιατί το θέαμα είναι καθημερινό.
Δεν γίνεται τυχαία ή σπάνια και για  αυτό δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε αυτό το θείο δώρο, που δυστυχώς δεν το εκμεταλλευόμαστε αλλά και ούτε το προβάλουμε.
Υπάρχουν σημεία της γης που ο ήλιος δεν τους χαμογελά όπως εμάς και κάνουν χιλιάδες χιλιόμετρα για να σταθούν μάρτυρες σ΄ αυτή τη θεϊκή πινελιά επί της γης.
Έρχονται στην Ελλάδα για να απολαύσουν τα ηλιοβασιλέματα της αλλά εδώ σε μας, δυστυχώς δεν έρχονται.
Ίσως να μη γνωρίζουν πως και εδώ ο ήλιος χαμογελά ζωγραφίζοντας τον γαλανό ουρανό.
Εκεί που πάνε, δεν πάνε τυχαία. Στήθηκε ολόκληρο έργο με διάσημα ονόματα για να διαφημιστεί αυτό που ήθελαν να πουλήσουν.
Γνωρίζετε από την εμπειρία σας γνωστούς, συγγενείς που ήρθαν από το εξωτερικό για να κάνουν το γάμο ή τα βαφτίσια στα μέρη που γυρίστηκε το τάδε έργο ή που έγινε μια διαφημιστική καμπάνια κάποιου προϊόντος ή ο διάσημος ηθοποιός, τραγουδιστής μίλησε για τις αξέχαστες διακοπές στο μέρος αυτό.
Γνωρίζετε από την εμπειρία σας πως για να τελεστεί μυστήριο γάμος – βαφτίσια σε νησιώτικου στυλ εκκλησάκι απαιτείται τουλάχιστον 1 χρόνο νωρίτερα να κλειστεί;
Το 2001 όταν κάναμε αγώνες αιωροπτερισμού, ένας σπουδαίος αθλητής, κανείς δεν τον αποκαλούσε με το όνομά του αλλά με το παρατσούκλι που ήταν Σπηλαιολόγος, μου είπε.
-Αν πετάξεις ψηλά στα Γεράνεια νομίζεις πως βρίσκεσαι σε νησί! Από παντού είναι θάλασσα!
Δεν είχε άδικο, εμείς όμως τι κάνουμε;
Έχουμε πολλές παραλίες οι οποίες δεν είναι προσβάσιμες για τον πολύ κόσμο. Δεν υπάρχει τρόπος να πάνε τουρίστες αφού δεν υπάρχει συγκοινωνιακή σύνδεση.
Από πολύ κόσμο το άκουσα φέτος.
Ένα καραβάκι δεν θα μπορούσε να κάνει δρομολόγια μέχρι το Σχοίνο;
Δεν μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις παραλίες ώστε να μπορέσουν να υποδεχθούν οργανωμένα κόσμο;
Δεν μπορούμε να στήσουμε και μία και δυο νησιώτικες εκκλησίες ώστε να μπορούν να τελούνται μυστήρια;     
Τόσοι και τόσοι διάσημοι παντρεύονται και μια και δυο φορές, μη πω και πάρα πάνω δεν μπορούμε να τους πλησιάσουμε και να έρθουν εδώ να τελέσουν το μυστήριο;
Τόσους διάσημους Έλληνες σκηνοθέτες  έχουμε στο εξωτερικό δεν μπορούμε να τους πούμε να τραβήξουν σκηνές από τα έργα τους, στα μέρη μας;
Τόσα διαφημιστικά προϊόντων γίνονται ανά τον κόσμο δεν μπορούμε να πλησιάσουμε κόσμο ώστε να γυριστεί στον τόπο μας αφού οι πολίτες αυτού του κράτους μας ενδιαφέρουν να γίνουν επισκέπτες του τόπου μας;
Με 1002 τρόπους μπορούμε να προπαγανδίσουμε τον τόπο μας αλλά θέλει μυαλό και πείσμα. Όσο μοιρολατρούμε η μιζέρια θα μας συντροφεύει.
Για τη Ντέπη…      

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μη μου δίνεις ψάρια…

Ο Κιμ της καρδιάς μας!

Στη ν¨δημοκρατία¨ δεν υπάρχουν αδιέξοδα...