ΟΙ ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ


   
 Από δεξιά.Κωστής Σταυρόπουλος,Μάχη Παππακων/νου, Ηγουμένη Χρυσοβαλάντη,υπ. Δήμαρχος Ιωάννης Καραπανάγος και Χρήστος Παντελέου.     
                        ΟΙ  ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΑ  ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ
 Το είπαμε! Το  φωνάξαμε! 
Δεν είμαστε σαν τους άλλους! 
Σαν αυτούς που ψηφίζατε και  εξακολουθείτε να εμπιστεύεστε. 
Δεν μας πιστέψατε γιατί δεν θέλατε να μπείτε ανάχωμα στη ροή του ποταμιού και αφεθήκατε να σας παρασύρουν τα θολά νερά προς άγνωστη κατεύθυνση αλλά σίγουρα όχι προς την κατεύθυνση του γενικού καλού. Δεν φοβάμαι όμως γιατί η μαγιά ήδη υπάρχει και μέρα με τη μέρα θα δίνει τη δική της μάχη προς όφελος της κοινωνίας μας και όχι των προσωπικών συμφερόντων αλλά και των ημετέρων συνοδοιπόρων. Είναι η φιλοσοφία που βασίστηκε  και χτίστηκε αυτός ο συνδυασμός.
Δεν μας πιστέψατε γιατί κρίνατε εξ΄ ιδίων τα αλλότρια.
Ποιος σήμερα νοιάζεται για το γενικό καλό;  
Όλοι κοιτάζουμε να μας κουνήσει το χέρι ο δήμαρχος και σαν τα κουτάβια να πλησιάσουμε να του κάνουμε χαρούλες. Να μπούμε και εμείς κάτω από την ομπρέλα του, να αισθανθούμε αυτές τις λίγες μέρες ότι νααα και εμείς είμαστε κάποιοι, να καταθέσουμε φυσικά τον όποιο κεφαλικό φόρο [ψήφο] μπορούμε και μετά να πέσουμε σε κατάθλιψη και κοψοχεριά, αφού το μοναδικό αποτέλεσμα ήταν να βγάλουμε και πάλι τα πρωτοπαλίκαρά του. Αυτούς που με μηδενική προσφορά στον τόπο επιβιώνουν και εκτρέφονται δεκαετίες με δημοτικό χρήμα και όχι μόνο αυτό αλλά και κάνουν μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα. Εξυπηρετούν ψηφοφόρους με δημοτικά μέσα και όχι με ίδια έξοδα.
Δεν πειράζει, πάντα μετά τη νύχτα έρχεται το φως της ημέρας και τέτοιες άρρωστες καταστάσεις θα παύσουν να γίνονται αφού όλοι όσοι καταγίνονται με τα δημοτικά εκτός από τυφλοί είναι και κουφοί. Δεν βλέπουν αλλά και δεν ακούν τις κραυγές των αδικημένων και αδύναμων συμπολιτών. Που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα αλλά και  δεν έχουν μπάρμπα στην Ιάσονος. Πλησιάζουν τους ψηφοφόρους κάθε 4 χρόνια με μοναδικό σκοπό να τον εξαπατήσουν και να μπορέσουν να πάρουν μια θέση στα δημοτικά έδρανα και ό,τι άλλο καλύτερο ήθελε  προκύψει στη συνέχεια. Γίνονται ένα μ΄ αυτά που στηλίτευαν και κατήγγειλαν και αν δεν γίνονται χειρότεροι ένα είναι σίγουρο, γίνονται ίδιοι.
Δυστυχώς θα τους διαψεύσουμε! Δεν ήρθαμε να γίνουμε ένα μ΄ αυτούς. Μας βάλατε για να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα και θα τ΄ αλλάξουμε.
Είπαμε το σκεπτικό μας για τη μη χρησιμοποίηση εκλογικού κέντρου. Δεσμευτήκαμε να καταθέσουμε το ποσό σε κοινωφελή ίδρυμα. Το πράξαμε. Δεν λειτουργήσαμε σαν πολιτικοί. Το ναι για μας σημαίνει ναι και το όχι, όχι.
Παραδώσαμε το ποσό που σημειωτέον είναι από τη συνδρομή των υποψηφίων στην Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Οσίου Παταπίου, Χρυσοβαλάντη για αγορά τροφίμων στο γηροκομείο που συντηρεί  με πολλές δυσκολίες η Ιερά Μονή.
Μας υποδέχθηκε η Γερόντισσα στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής όπου μας φίλεψε με περισσή αγάπη και προθυμία, γλυκό, ποτό και καφέ. Μας μίλησε για τις δυσκολίες των καιρών και τα αμέτρητα καθημερινά προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Πολλά δε των οποίων αν πραγματικά κάποιος ασχοληθεί σοβαρά μπορεί κάλλιστα να λυθούν.
Την ενημέρωσα [πιθανών να μην το ήξερε] την περιπέτεια που είχα, όταν πηγαίνοντας συντάξεις στη Μονή κόλλησε το αμάξι στο δρόμο μετά το γηροκομείο προς τον Όσιο και όταν με ρώτησε η μακαριστή Γερόντισσα Ισιδώρα γιατί είμαι σ΄ αυτά τα χάλια, της είπα τώρα που είναι εκλογές ζητήστε να σας ασφαλτοστρώσουν τον δρόμο. Κόλλησα και αν δεν ήταν ο Λάκης Σκλάβος, που περνούσε να με τραβήξει ακόμα εκεί θα ήμουν. Πολύ πιθανόν και σήμερα να ήταν χωματόδρομος αν δεν μου συνέβαινε αυτή η περιπέτεια και δεν ήταν προεκλογική περίοδος [τότε].
Εγκαταλειμμένος λαός και τόπος μια ζωή.
 Φεύγοντας υποσχεθήκαμε πως η φροντίδα και σκέψη μας δεν θα είναι μόνο προεκλογικά αλλά διαρκής τόσο για την Ιερά Μονή όσο και για τον υπόλοιπο τόπο και δήμο.     

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μη μου δίνεις ψάρια…

Ο Κιμ της καρδιάς μας!

Στη ν¨δημοκρατία¨ δεν υπάρχουν αδιέξοδα...