Στη ν¨δημοκρατία¨ δεν υπάρχουν αδιέξοδα...


      Η πάρα πάνω φωτογραφία ήταν απρόσμενη και γι αυτό δεν είναι όπως έπρεπε. Το φανάρι στο Συνεδριακό κέντρο μας σταμάτησε και είχαμε την δυσάρεστη συνάντηση. 

Το φορτηγό του δήμου αφού μάζεψε, μέχρι και στρώμα κρεβατιού, μπάζα και ό,τι άλλο βλέπουμε συχνά δίπλα στους κάδους απορριμμάτων  κατευθύνθηκε δεξιά προς το Συνεδριακό και σε λίγα μέτρα μακρύτερα θα τα αδειάσει σε ένα ρέμα που υπάρχει εκεί. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπω όχι μόνο δημοτικά αυτοκίνητα αλλά και ιδιωτικά με λογής λογής φορτία να τραβούν προς την εν λόγω χαράδρα και να τα πετούν.

Επειδή πρόλαβα να δω την χαβούζα εν τη  γεννέση της, όντως μερικοί πονηροί είχαν βρει την είσοδο που οδηγούσε εκεί από το δρόμο που υπήρχε και είναι στο σημείο που λειτουργεί παράνομα το υποτιθέμενο κυνοτροφείο. Το πήραν χαμπάρι στον δήμο, έριξαν δυο κουτάλες χώμα και έκλεισαν τον υπάρχοντα δρόμο. Γι αυτό βλέπετε αυτοκίνητα παρκαρισμένα από τους ανθρώπους που φροντίζουν τα αδέσποτα στον λίγο χώρο που απέμεινε από τον δρόμο.

Παράλληλα συνέχισαν το δρόμο πριν την είσοδο του Συνεδριακού και τον πήγαν εκεί που υπάρχει η χαράδρα. Δηλαδή κάνουν κύκλο πλέον για να φτάσουν εκεί. 

Σκέφτηκαν και αποφάσισαν, γιατί να μην τα πετάμε και μεις σαν δήμος σ αυτόν τον χώρο ό,τι άχρηστο πετούν οι δημότες; Απόμερο είναι, βαθιά χαράδρα, θα μας βγάλει τουλάχιστον μια 4 ετία ακόμα. Μάλιστα χρησιμοποιούν και μπουλντόζα για να σπρώχνει τα μπάζα στο γκρεμό. 

Δεν μιλήσαμε για τα σκυλιά. Λέμε από το να γυρίζουν αδέσποτα έστω και κει που είναι ακατάλληλος ο χώρος ας το παραβλέψουμε.

Όχι ρε σεις δυο βήματα από το Συνεδριακό και λίγο πάρα πάνω από τη διώρυγα, τι προσπαθείτε να κάνετε; Χάθηκαν οι χώροι μακριά από την είσοδο της πόλης, το Συνεδριακό αλλά και τη διώρυγα με τους αμέτρητους τουρίστες; Κι άλλο θα υποβαθμίσουμε τον συγκεκριμένο τόπο;

Θυμάμαι το 2008 πόσους αγώνες κάναμε, με τους ίδιους πρωταγωνιστές για να μην υποβαθμιστεί ο χώρος με τον δεματοποιητή που ήθελε να μας φορτώσει ο τότε περιφερειάρχης στον παρακείμενο χώρο. Μέχρι άρθρο στο Βήμα έγραψα για να το μάθει όλη η Ελλάδα. Είχαμε και τότε τον σημερινό δήμαρχο να ωρύεται και να υπερασπίζεται [τάχα] το συμφέρον της πόλης λέγοντας πως δεν θέλει να χρεώνει τους πολίτες με πρόστιμα από την ΕΕ, μιας και λειτουργούσε η χωματερή στο Προεκάμπι. Ήθελε να την κλείσει. 

Φυσικά τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Γι αυτό τους χαίρομαι το σαρανταένα τοις εκατό. Του ξέφυγε του περιφερειάρχη και είπε πως οι δεματοποιητές είναι στο τελωνείο της Πάτρας και περιμένει την έγκριση για να τους εκτελωνήσει. Ήταν ο ίδιος εισαγωγέας. Αλφαδιασμένες δουλειές. 

Τον πρόλαβα στην έξοδο και του είπα. Κρίμα! η Βόνιτσα ξέρω ότι βγάζει παλικάρια! Τσιμουδιά.

Πέρασαν 15 χρόνια και το συμφέρον των δημοτών ξεχάστηκε και πήγε περίπατο. Το μόνο που άλλαξε ήταν ο χώρος, η νέα χωματερή. Δίπλα μας. Καλά λένε στη ¨δημοκρατία¨ δεν υπάρχουν αδιέξοδα!

Αντί να αξιοποιήσουμε τον χώρο, τον αφήνουμε στο έλεος της αδιαφορίας αλλά και τον υποβαθμίζουμε παράλληλα.

Κάντε κάτι βρεεε! Θα φύγετε και μόνο τα λαμόγια θα θυμόνται πως μαζί τα φάγατε! Κάθε σωστός και αξιοπρεπής πολίτης δεν θα έχει ένα καλό λόγο να πει για σας.      

    

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μη μου δίνεις ψάρια…

Ο Κιμ της καρδιάς μας!