Οι εχθροί του λαού


    

  Καθόλου υπερβολική η επικεφαλίδα. Η αλήθεια είναι ότι ταλαντεύτηκα σε δυο.
Σ΄  αυτήν και « τα αρσενικά μυαλά».
Γιατί κακά τα ψέματα όλα αυτά τα χρόνια που τους παρακολουθώ είναι όντως αρσενικά μυαλά. Δεν γεννούν ούτε με δικαστικές αποφάσεις ιδέες για τον τόπο, για τους πολίτες.
Τα Τρίκαλα πρωτοτύπησαν όταν έβαλαν σε τροχιά αστικό λεωφορείο χωρίς οδηγό.
Εμείς θα μέναμε πίσω;
Λεωφορείο χωρίς οδηγό αυτοί;
Πόλη χωρίς ιδέες εμείς!
Ή μάλλον κατεβάζουν ιδέες αλλά όχι για όφελος του τόπου.
Μιλώ για την προσπάθεια μίσθωσης-δωρεάς προς το ΚΤΕΛ 607m2 προς 750 ευρώ το χρόνο για μετεγκατάστασή του από την καρδιά της πόλης μας στο πάρκινγκ δίπλα από το γήπεδο του Ολυμπιακού, όπως έγραψαν τα ΜΜΕ.
Ευτυχώς που σύσσωμη η αντιπολίτευση φρέναρε την «μεγαλοψυχία», προς το παρόν, γιατί όπως γνωρίζουμε ζούμε σε μια χώρα και ένα τόπο που τα πάντα ρει.
Η μίσθωση θα ήταν για 20 χρόνια και οι εγκαταστάσεις που θα έκανε το ΚΤΕΛ θα τις πληρώσουμε εμείς αφού θα αφαιρεθούν από τα ενοίκια. Φαντάζομαι αν θελήσει ο μετά από 20ετία δήμαρχος να τους «βγάλει» θα πρέπει να πληρώσει, γιατί το κόστος των εγκαταστάσεων διαισθάνομαι να είναι για καμιά 50 χρόνια ενοικίων και βάλε.
Επειδή γνωρίζω πως λειτουργούν και οι δύο κάτι μου λέει πως κρύβονται πονηρές ιδέες και σχέδια που θα υλοποιηθούν σε βάθος χρόνου, όχι πολύ μεγάλου.
Όπως και να το κάνουμε το ΚΤΕΛ είναι μονοπώλιο. Δεν τον ενδιαφέρει η εξυπηρέτηση μας αλλά πως θα οικονομήσει. Είμαστε ένας τουριστικός [στη φαντασία μας] δήμος και αν τολμήσει τουρίστας να ταξιδέψει μέχρι την Κόρινθο θα δει την εγκατάλειψη και την αδιαφορία εκ μέρους του ΚΤΕΛ αλλά και του δήμου που δεν πιέζει για τα αυτονόητα. Δεν μπορεί ένας επιβάτης να προφυλαχτεί από τη ζέστη, το κρύο, τη βροχή περιμένοντας στη στάση. Όλες οι στάσεις έπρεπε να έχουν σκέπαστρα και ενημέρωση πότε έρχεται το λεωφορείο. Τώρα 7 η ώρα  βράδυ που γράφω ποιος τολμά να σταθεί κατά μήκος της ευθείας του Συνεδριακού προς Κόρινθο; Πίσσα σκοτάδι ούτε ένα φως εδώ και δυο[2] χρόνια αλλά και χωρίς υπόστεγα για προφύλαξη. Είναι ένα παιγνίδι που παίζεις με τη ζωή σου περιμένοντας το ΚΤΕΛ. Είχαμε μια ταμπελίτσα που έλεγε στάση, την πήραν και την μετέφεραν σε άλλη στάση πιο κάτω. Ζητάμε από τον οδηγό να μας κατεβάσει στην επόμενη στάση, δεν βλέπει ταμπέλα μας κατεβάζει μια στάση μακρύτερα. Αυτό είναι το ΚΤΕΛ. Ούτε οι ίδιοι γνωρίζουν που βρίσκονται οι στάσεις.  Με ένα δρομολόγιο ανά ώρα για Κόρινθο και για Αθήνα 8 την ημέρα αλλά και για Περαχώρα 7 ημερησίως δεν μπορώ να καταλάβω τι χρειάζονται 600 m2.
Εκτός αν έχει σκοπό να μας φέρει Air bus οπότε χρειάζεται πράγματι μεγάλος διάδρομος προσγείωσης απογείωσης. Τα πάντα εκσυγχρονίζονται αυτοί εκεί με τα πούλμαν νταλίκες προκαλούν εμφράγματα εντός της πόλης. Αντί να έχουν μικρά και ευέλικτα λεωφοριάκια, αφού σπάνια γεμίζουν, παραμένουν στα τεράστια σε όγκο πούλμαν.
Αυτό το κτίριο που πλήρωναν πόσα τετραγωνικά είναι;
Το ΚΤΕΛ Ισθμού που εξυπηρετεί σχεδόν όλη την Ελλάδα δεν υπερβαίνει τα 50 m2 και πολλά λέω. Εμείς εδώ δωρίζουμε 600 m2; Κάτι βρωμάει άσχημα σ΄ αυτή την υπόθεση..
Εδώ θέλω να σταθώ στα κουτάβια που τρέχουν ανέμελα πίσω από την εξουσία και να τους πω, πως δεν ξέρουν το συμφέρον τους.
Υπάρχουν πάρα πολλά τέτοια κουτάβια που θα μπορούσε ο δήμος σ΄ αυτά τα 600 m2 να φτιάξει ο ίδιος [γιατί στην ουσία και τώρα με το ΚΤΕΛ αυτός τα φτιάχνει] τα χρηματοδοτεί και να βάλει 5-6 κουτάβια να ανοίξουν επιχειρήσεις και να δώσουν ένα μικρό χώρο στο ΚΤΕΛ και να μη πληρώνει τίποτα. Είναι προτιμότερο να μη πληρώνει παρά να μας χρεώσουν την αξία ενός Παρθενώνα με αυτά που σκέφτονται να κάνουν. Που υποψιάζομαι, γιατί καταλαβαίνω τι προσπαθούν να κάνουν. Να χωρίσουν μαγαζιά και να τα εκμεταλλεύονται οι ίδιοι. Βλέπουν τι γίνεται στον Ισθμό και τους άνοιξε η όρεξη.
Δεν λέω να τα παραχωρήσει οπουδήποτε στα κουτάβια του και μόνο. Τουλάχιστον να δικαιωθούν γιατί μια ζωή τρέχουν στα χαμένα και ξελιγωμένα πίσω τους.     

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μη μου δίνεις ψάρια…

Ο Κιμ της καρδιάς μας!

Στη ν¨δημοκρατία¨ δεν υπάρχουν αδιέξοδα...