Απλή σκέψη του γράφοντος


  


    Σε ένα μήνα αποχαιρετούμε τον χρόνο. Μια καινούργια χρονιά προβάλλει στον ορίζοντα. Όπως όλες οι επιχειρήσεις μέχρι και περίπτερα κάνουν απογραφή και συντάσσουν ισολογισμούς στο τέλος του χρόνου. Καταθέτω μιαν απλή σκέψη και ρωτώ.
Οι δημοτικές επιχειρήσεις συντάσσουν ισολογισμούς;
Τους αναρτούν στην διαύγεια;
Μπορεί κάποιος δημοτικός σύμβουλος, για να μη πω απλός πολίτης, να τον έχει στα χέρια του; Να δει τι εισπράξεις είχαμε και τι αποδώσαμε σε έξοδα;
Το λέω γιατί βγήκε στη φόρα ότι ολόκληρα νοσοκομεία εδώ και χρόνια δεν πραγματοποιούν ισολογισμούς, πόσο μάλλον δημοτικές επιχειρήσεις που συνήθως πράττουν αυταρχικά και έχουν καταλύσει κάθε έννοια νομιμότητας.
Γνωρίζω από πρώτο χέρι πως θα δυσκολευτούν πολύ να συντάξουν ισολογισμούς δημοτικές επιχειρήσεις μας καθότι δεν τηρείται η ορθότητα αλλά και η νομιμότητα στις συναλλαγές.
Τρανό παράδειγμα αυτό που αποκάλυψε δημοτικός σύμβουλος!
Μαγαζί δημοτικής ιδιοκτησίας εντός του Καζίνου δεν παρουσιάζονται πουθενά τα μισθώματα εδώ και χρόνια και ζητά διαχειριστικό έλεγχο για την προκείμενη υπόθεση.
Ποιος εγγυάται πως δεν υπάρχει και δεύτερη αλλά και τρίτη παρόμοια υπόθεση;
Παλιά, όπως έχω ξαναγράψει, αρχηγός παράταξης, που σήμερα συμπορεύεται με τη δημοτική αρχή είχε ζητήσει να μάθει τα ακίνητα του Δήμου. Αποκλείω το ενδεχόμενο απάντησης από πλευράς δημοτικής αρχής μιας και γνωρίζω πως λειτουργούν.
Σίγουρα κάποια καραμπινάτη παρανομία έφτασε στα αυτιά του αλλά μέχρι εκεί. Άφησε το τόσο σπουδαίο θέμα να αδρανήσει και να ξεχαστεί.
Ευκαιρία λοιπόν στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο να ερωτηθούν αν συντάσσουν ισολογισμούς ως οφείλουν και μέχρι πότε μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να τους δουν αλλά και να τους ελέγξουν.
Πρέπει επιτέλους να μάθουν πως τα αξιώματα έχουν και υποχρεώσεις και δεν λειτουργούν σαν προσωπική υπόθεση!       

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μη μου δίνεις ψάρια…

Ο Κιμ της καρδιάς μας!

Στη ν¨δημοκρατία¨ δεν υπάρχουν αδιέξοδα...