Βαράτε βιολιτζήδες



        Όταν είχε έρθει ο Αρ. Μόσχος στο Λουτράκι προκειμένου να συμπληρώσει το έλλειμμα της Σχολής του.
  Κάνοντας το τόλμημα να αποκτήσω διαδικτυακή επικοινωνία με τον κόσμο, δηλαδή αποκτώντας δικό μου ιστοχώρο, δεν είχα σκοπό στο πίσω μέρος του μυαλού μου, να βομβαρδίζω με αναμεταδώσεις ειδήσεων το κοινό, που πολλές φορές δεν είναι αληθινές αλλά σκέψεις αποκλειστικά δικές μου.
Δεν ήταν στις προθέσεις μου να προσθέσω ένα ακόμα ανούσιο μπλόγκ στα ήδη υπάρχοντα.
Σκοπός μου είναι να ξυπνήσω τον ανενημέρωτο πολίτη- δημότη για τα κακώς κείμενα και να ελαττώνει όσο το δυνατόν τα λάθη που βλάπτουν τον τόπο και συνάμα και αυτόν τον ίδιον.
Αυτό να ξέρετε δεν είναι εύκολο, γιατί θέλει γνώση, εμπειρία και κύρια σθένος να πας κόντρα στο τοπικό κατεστημένο. Γίνεσαι μαύρο πρόβατο και όλοι σε κοιτούν με μισό μάτι. Δεν με πειράζει, αντίθετα το απολαμβάνω. Δεν είχα και δεν έχω ΠΟΤΕ την ανάγκη τους. Δεν έγινα και δεν θα γίνω γιουσουφάκι τους.
Ένα κατεστημένο με βαθιές αλλά σαθρές ρίζες. Σαθρές γιατί η κουτοπονηριά, το ψέμα και ο δόλος έχουν κοντά ποδάρια.  
Αυτά που διαβάζετε είναι μέρος από τα γεγονότα, που πολλές φορές δεν βγαίνουν στον ¨αέρα¨ γιατί δεν μου δίνεται η άδεια από αυτούς που τα γνωρίζουν από πρώτο χέρι να τα δημοσιοποιήσω. Είναι το σθένος που ανέφερα πιο πάνω και δυστυχώς λείπει από πολλούς μας.    
Θα αναφερθώ στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.
Κανείς μα κανείς δεν ενημέρωσε τον κόσμο, που έχει γυρίσει την πλάτη του στο να ενημερώνεται για τα τοπικά δρώμενα, για τα θέματα που συζητήθηκαν.
Ανούσια θέματα, αθώα θα έλεγα, αν δεν είχα την εμπειρία και τη γνώση για το πώς λειτουργούν και πράττουν.
Όπως ειπώθηκε αντί να έρθουν θέματα που θα αφορούσαν την στελέχωση διαφόρων υπηρεσιών [Σπα, ΔΕΥΑΛ κλπ] που λειτουργούν με την προηγούμενη διοίκηση, έρχονται θέματα που κάνουν μπαμ πως πρόκειται για ανταπόδοση υπηρεσιών αλλά και ευχαριστιών.
Σαν τόπος, σαν Λουτράκι λύσαμε όλα τα προβλήματα και προσπαθούμε να το κάνουμε Κέρκυρα και αποφασίζουμε να δημιουργήσουμε Ωδείο. Το οποίο θα δοθεί σε μια εταιρεία η οποία κατά το δοκούν θα το στελεχώσει με μουσικούς. Πόσα παιδάκια βρε αθεόφοβοι θα κατορθώσετε να κάνετε μαθητές του Ωδείου; Φτάνουν τα δίδακτρα να ισοσκελίσουν τους μισθούς και την ασφάλιση των δασκάλων;
Τι πάμε να κάνουμε;
Άλλη μια ζημιογόνα δημοτική επιχείρηση;
Βέβαια όλα στο πόδι γίνονται. Έχουμε μια υποχρέωση να την κλείνουμε άρον άρον.
Λοιπόν ακούστε για να μαθαίνετε.
Ο μακαρίτης ο Αριστείδης Μόσχος διατηρούσε μουσική σχολή στην Αθήνα, απέναντι από το Μουσείο, όχι στο Λουτράκι, με πολύ μεγάλο αριθμό μαθητών. Τα ετήσια έξοδα ήταν 11 εκατομμύρια δρχ. Γι΄ αυτό έβγαινε το καλοκαίρι για αρπαχτές για να ισοσκελίσει τα έξοδα. Είχα πει να τον βάζαμε στο Μπο Ριβάζ να μαθαίναμε όλα τα παιδάκια μουσική αλλά που;
Εμείς τι πάμε να κάνουμε;
Να πάρουμε τους μαθητές από τις ιδιωτικές σχολές, να τις κλείσουμε, για να κάνουμε το κέφι μας με λεφτά του δήμου.
Το δε αποκορύφωμα είναι πως χωρίς να έχουν την έγκριση του δημοτικού σώματος έχουν ανοίξει την πλατφόρμα εγγραφών μαθητών. Τελειωμένη δουλειά. Έτσι είχαν μάθει να λειτουργούν έτσι συνεχίζουν. Μου είναι αδιανόητο πως η μείζονα αντιπολίτευση συναίνεσε σ΄ αυτό το παιγνίδι με σημαδεμένη τράπουλα.
Δεν το κατάλαβε;    
Αποκλείεται, έκανε μπαμ η φωτογραφική διάταξη. Ίσως γι΄ αυτό άνοιξαν την πλατφόρμα πριν έρθει στο δημοτικό συμβούλιο για έγκριση. Είχαν σίγουρη την πλειοψηφία.
Το ξέρω θα αποκτήσω και άλλους εχθρούς που θα θιγούν.
Όταν πρόκειται για δημοτικό χρήμα θα με βρίσκουν απέναντί τους.
Όταν μάθουμε ποιοι είναι στην εταιρεία μη πείτε.
Το περιμέναμε να είναι αυτοί!
Ζητούνται μικρο ποσά και ο δήμος λέει δεν έχει και πάει τώρα να ανοίξει αιμορραγούμενες πληγές.
Αντί να βάλουν 10 χιλ ευρώ να φτιάξουν σπιτάκια για τα αδέσποτα να γλυτώσουμε από αυτό το αίσχος. Θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να κάνουν Ωδείο!    
Μάλλον ετοιμάζουν νέο Ζάλογγο μετά μουσικής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μη μου δίνεις ψάρια…

Ο Κιμ της καρδιάς μας!

Στη ν¨δημοκρατία¨ δεν υπάρχουν αδιέξοδα...