ΝΤΡΟΠΗ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ…



   Εδώ και δυο μέρες σίγουρα, μη πω περισσότερες και τους αδικήσω, στη στροφή του θανάτου όπως είχα ονομάσει παλιότερα, δηλ. εκεί που τελειώνει η μεγάλη ευθεία από την είσοδο της πόλης μας ερχόμενοι, μετά το Συνεδριακό κέντρο και αρχίζει η επικίνδυνη στροφή, είχε σπάσει ένα αρκετά μεγάλο κλαρί από ευκάλυπτο και ήταν παγίδα για τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Θα ήταν περίπου ένα μέτρο μέσα στο δρόμο. Προσπάθησε η γυναίκα μου να το σπάσει και να το τραβήξει στην άκρη αλλά ήταν μάταιο. Είναι δυο λωρίδες ο δρόμος και τα αυτοκίνητα τρέχουν με απίστευτη ταχύτητα και χωρίς προσοχή. Θα σας πω πως το διαπίστωσα πιο κάτω.
Να υιοθετήσω δυο μέρες ότι ήταν η παγίδα έτσι. Ωραία.
Δεν έτυχε να περάσει συνεργείο του δήμου να το δει;  
Δεν έτυχε να περάσει ένας από τους τόσους οικότροφους του δήμου και να πράξει τα δέοντα;
Τώρα το απόγευμα τρεις πυροσβέστες με βενζινοπρίονο έκοψαν την κλάρα και τρέχοντας τις πέρασαν απέναντι στο δρόμο. Ο ένας κοίταζε μην έρθει κανένας οδηγός-πιλότος, στην κυριολεξία και οι δυο τα μετέφεραν τρέχοντας. Δουλειά που πήγε να κάνει η γυναίκα μου μόνη της. Πράγμα  αδύνατον.
Γεμάτος απορία ρώτησα.
-Καλά εσάς βρήκαν να στείλουν; Τόσα άτομα έχει ο δήμος και εσάς έστειλαν για δουλειά του δήμου;
-Εσείς πήρατε τηλέφωνο; Μου αντέτειναν.
-Όχι! Πως θα έπαιρνα εσάς για δουλειά του δήμου; Πάντως ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτό που κάνατε αν και δεν είναι δουλειά σας, γιατί είναι μέρες η κλάρα στο δρόμο, δεν ήταν κάτι ξαφνικό για να ειδοποιήσουν εσάς!
Δεν μου απάντησαν οι άνθρωποι.
Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό; Ο δήμος μας έχει γραμμένους κανονικά. Δεν ασχολείται με τίποτα και οι δημότες το γνωρίζουν καλά αυτό. Δεν απευθύνονται καν στο δήμο για τα προβλήματα της πόλης μας.    
Τώρα τι να πω; Πως  το συγκεκριμένο σημείο όπου δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους είναι εδώ και ένα χρόνο χωρίς φωτισμό;
Ότι υπάρχουν δυο μεγάλα σημεία και χρησιμοποιούν  οι επισκέπτες για στάθμευση και στις δυο πλευρές του δρόμου είσοδος-έξοδος πόλης  και δεν υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων με αποτέλεσμα να είναι δυο σκουπιδότοποι;     
Κατά τα άλλα στο τελευταίο δημ. συμβούλιο παίνεψαν τον εαυτό τους για το καλό επίπεδο της πόλης μας όσον αναφορά την καθαριότητα. Εκτός από ανίκανοι και τυφλοί. Δυο κακά σε αγαστή σύμπλευση.
Οι ευκάλυπτοι ομορφαίνουν όντως την εικόνα της εισόδου της πόλης αλλά ταυτόχρονα είναι και άκρως επικίνδυνοι. Το ύψος τους υπερβαίνει τα 20 μέτρα και μακάρι να μην έχουμε κανένα ατύχημα τώρα που θα αρχίσει ο καιρός να χαλά και ο Λουτρακιώτικος αέρας θα κάνει την εμφάνισή του. Θέλουν κλάδεμα. Ήδη πολλοί γέρνουν επικίνδυνα στο δρόμο και στέκονται σαν δαμόκλειος σπάθη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μη μου δίνεις ψάρια…

Ο Κιμ της καρδιάς μας!

Στη ν¨δημοκρατία¨ δεν υπάρχουν αδιέξοδα...