ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ…ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ



                       
                            ΑΥΛΑΙΑ  ΓΙΑ…ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ   ΜΑΣ   ΤΣΙΡΚΟ 
    Δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από την ποιότητα του τσίρκου και το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο που είχε απ΄ όλα.
Κουτοπονηριά, ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά που τους διακρίνει διαχρονικά.
Κατ΄ αρχάς το καυτό θέμα της μίσθωσης του Υδροθεραπευτηρίου 1000% μπήκε στο τέλος των υπό συζήτηση θεμάτων με προοπτική να τραβήξουν πολύ τα προ ημερησίας αλλά και τα υπόλοιπα ανούσια θέματα και να συζητηθεί αργά. Έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους πως ο κόσμος θα είχε αραιώσει και θα είχαν χαλαρή αντιπολίτευση. Τους έχω ζήσει και έχω εμπεδώσει τον τρόπο σκέψης τους, αυτή ¨του κουτοπόνηρου χωριάτη¨.
2007 ή 08. Έληγε η χρήση του κυλικείου στο πάρκο Δεξαμενής. Δυο οι μνηστήρες και οι δυο άνθρωποι της Αυλής. Ο «ριγμένος» τελικά της υπόθεσης είχε την διαβεβαίωση αιώνιου μέχρι σήμερα χιλίαρχου πως θα το πάρει. Βλέπω τον συγγενή μου που τελικά το πήρε με φακέλους στα χέρια και απόρησα. Δεν τον είχα ξαναδεί σ΄ αυτά τα λημέρια. Γύρω στις 1 η ώρα αποχώρησα όπως και όλος ο κόσμος. Στις 2 η ώρα περίπου έφεραν το θέμα της μίσθωσης. Νυσταλέα όλοι είπαν ναι πλην 2 οι οποίοι δεν γνώριζαν καν τον ριγμένο αλλά είδαν ότι ήταν φωτογραφική η ανάθεση αλλά και μιλημένη...
Μεγαλοϊδεατισμό για τον εαυτό τους.
Κατά γενική ομολογία η πόλη μας και όχι μόνο βρομά από άκρη σε άκρη. Εντούτοις απέδωσαν τα εύσημα στον εαυτό τους και δήλωσαν απερίφραστα τη χαρά που τους πλημμυρίζει από τον υψηλό βαθμό καθαριότητας που μας παρέχουν. Δεν παρέλειψαν βέβαια να ρίξουν τις ευθύνες στους πολίτες που βρομίζουν την πόλη χωρίς μέτρο και ωράριο. Αναφέρθηκαν βέβαια και στα βουρκωμένα σιντριβάνια που άκουσον άκουσον είναι σ΄ αυτά τα χάλια γιατί το νερό είναι πόσιμο και δεν ανανεώνεται. Η Κόρινθος δίπλα είναι ρωτάτε βρεεε.
Ρώτησα εγώ μη κάνετε τον κόπο. Είδα έναν υπάλληλο που ήταν εκεί, τι κάνουν και το νερό σου έρχεται να το πιείς.
-Τίποτα μου λέει, απλά τα καθαρίζουμε συχνά.
Ολόκληρη εργασία μεταπτυχιακού μας απήγγειλαν προκειμένου να καλύψουν την ανυπαρξία τους και στην καθαριότητα.
Μου θύμισαν την εποχή του σχολείου που μας ρώταγε ο δάσκαλος γιατί είμαστε αδιάβαστοι και πλέκαμε ολόκληρο σενάριο μπας και την γλυτώσουμε. Είναι για λύπηση...
Ψεύτες, το μεγάλο τους προσόν.
Με περισσή κομπορρημοσύνη αλλά και θράσος ο απερχόμενος πρόεδρος του Υδροθεραπευτηρίου κατακεραύνωνε τους πάντες και τα πάντα πως 1,5 χρόνο σ΄ αυτή τη θέση κανένας δεν του ζήτησε να μάθει το παραμικρό για την πορεία του ΣΠΑ.
Τον έβαλε στη θέση του όμως ο Ιωάννης Καραπανάγος όταν πήρε το λόγο και του θύμισε πως δεν πήρε απάντηση στην έγγραφη αναφορά προς αυτόν αλλά και τον δήμαρχο προκειμένου να ενημερωθεί η παράταξή του για τα έργα και τις ημέρες του ΣΠΑ.
Τσούτα και οι δυο, κατάπιαν την γλώσσα τους, οι μέχρι προ ολίγου λαλίστατοι.
Ελπίζουμε να μάθουν στο εξής πως καλύτερα να αποχωρήσουν όσο είναι καιρός γιατί μέρα με τη μέρα θα γελοιοποιούνται όσο θα λειτουργούν κατ΄ αυτόν τον τρόπο και η περίοδος της αδρανής μισθοδοσίας έχει παρέλθει.
Το κλου της υπόθεσης, οι απολύσεις στο ΣΠΑ.
Χαρήκαμε όντως που το πήρε ντόπια και μάλιστα υποψήφια με τον δήμαρχο αλλά λυπηθήκαμε που ταυτόχρονα απέλυσε 3 ντόπιους. Άρα χαρμολύπη.
Ακούσαμε πως είναι πολλά τα 8 άτομα και έπρεπε να μείνουν 5 με καλύτερους μισθούς!
Ακόμα ακούσαμε δια στόματος δημάρχου πως για 3 συνεχόμενες χρονιές το ΣΠΑ μας έχει τιμηθεί με βραβεία που κανένα άλλο ΣΠΑ στη χώρα μας δεν έχει. Ομάδα που κερδίζει την αποδεκατίζεις;
Τόσα χρόνια γιατί δούλευε με 8 και 9 υπαλλήλους; Μήπως οι δυο προϊστάμενοι δεν κάνουν; Δεν έβλεπαν τόσα χρόνια ότι η δουλειά γίνεται με 5 ίσως και 4 άτομα; Έβαλαν σε έξοδα την επιχείρηση τόσα χρόνια! Ποιος πληρώνει το βαρκάρη;
Η νέα σύμβαση έχει λιγότερες ώρες; Αν όχι πως θα καλυφθούν αφού οι υπάλληλοι λιγόστεψαν;
Μήπως πρέπει να γίνει αναψηλάφηση της σύμβασης, με λιγότερες ώρες και χρήματα;
Τα ωράρια ήταν 6 ώρα η εργολάβος μίλησε για 4 ώρα. Άλλαξαν και τα ωράρια;
Αχ! Γιάννη μου έχεις να καθαρίσεις κοπριές και κοπριές. Ένα μόνο σου λέω, κουράγιο γιατί απ΄ ότι είδες ιδίοις όμμασι το επίπεδο όλων είναι φλατ.
Για τη Ζήνα.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μη μου δίνεις ψάρια…

Ο Κιμ της καρδιάς μας!

Στη ν¨δημοκρατία¨ δεν υπάρχουν αδιέξοδα...