ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ…ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ



   
              ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ…ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ
  Την οικονομική πτώχευση του τόπου μας τη βιώνουμε εδώ και χρόνια. Ταυτιστήκαμε μαζί της. Την  αγαπήσαμε θα έλεγα. Δεν εξηγείται αλλιώς αφού επιβραβεύσαμε και πάμε να επιβραβεύσουμε για τρίτη φορά τους υπαίτιους αυτής της τοπικής φτώχειας και ανυπαρξίας. Εντάξει να αποδεχτούμε και να κάνουμε τα στραβά μάτια για την άθλια εικόνα που παρουσιάζει ο δήμος μας! Άλλωστε αυτά με μια υπεύθυνη και σοβαρή δημοτική αρχή διορθώνονται. Για την ηθική πτώχευση αξιών και συμπεριφορών δυστυχώς δεν υπάρχει γιατρειά ούτε κάποιο φάρμακο...
Ζούμε εποχές των παππούδων μας που με μαγκούρες έλυναν τις δημοτικές διαφορές. Όλα αυτά που συμβαίνουν βδομάδα πριν των εκλογών φοβάμαι πως δεν έχουν σκοπό το καλό του τόπου αλλά συγκεκριμένων ανθρώπων και παρεών. Εδώ και χρόνια έχω καταγγείλει [γραπτώς και ραδιοφωνικώς] ατασθαλίες και δεν έχει κουνηθεί φύλλο!
Θυμάμαι τον Γιάννη Καραπανάγο να με προειδοποιεί on air πως αν αυτούς που καταγγέλλεις ονομαστικά δεν κινηθούν εναντίον σου, τότε θα πρέπει να επέμβει αυτεπάγγελτα η δικαιοσύνη. Είδατε τίποτα; Από το 2012. Μου μιλάτε για ατασθαλίες! Πάντα γίνονταν αλλά οι φωνές που τις υποδείκνυαν δεν είχαν πλάτες για να εισακουστούν. Οι εκκωφαντικές σιωπές κάλυπταν τα πάντα. Τα ΜΜΕ πλήρη υποταγμένα στους αφέντες δεν έβλεπαν, δεν άκουγαν τίποτα. Ένα λέω αν ανοίξουν στόματα θα χάσουν και αυτά τα λίγα λόγια που με κόπο κατορθώνουν να συλλαβίζουν. Δεν ασχολούμαι πλέον και εν τούτοις μου έρχονται καταγγελίες, χωρίς να τις επιζητώ, για τα έργα και τις ημέρες των επί παντοδυναμίας των...
Καλά δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται και τι πρέπει να γίνει την επομένη των εκλογών; Συνεργασία, θέλουν δεν θέλουν. Πως θα γίνει αυτό το πράγμα [συνεργασία] όταν ο ένας συνδυασμός τραμπουκίζει, κατηγορεί τον άλλον. Όταν η πλούσια ελληνική γλώσσα  δεν έχει θέση στην επικοινωνία μεταξύ των αλλά το νταηλίκι. Βλέπω  ακόμα πιο δυσοίωνο το μέλλον αυτού του τόπου.
Ο ρόλος πλέον του δημάρχου δεν θα έχει τη σημερινή βαρύτητα και αξία. Θα πρέπει να συμμαχήσει και με πλήρη διαφάνεια να πείσει για την ορθότητα της σκέψης, την αναγκαιότητα αλλά και τη διαφάνεια. Πάνε οι παλιές καλές εποχές του αποφασίζουμε και διατάσσουμε.
Αναρωτιέμαι γιατί γίνονται όλα αυτά; Μάλλον για την καρέκλα του δημάρχου! Θα πρέπει να έχει ακόμα κάτι που λείπει από … ορισμένους!
Πλάκα κάνω, δεν σας φοβάμαι. Τόσα χρόνια στο κουρμπέτι δεν θα βρείτε τρόπους να τα κάνετε όπως τον παλιό καλό καιρό; Στη μούγκα και σφυρίζοντας κλέφτικα;   

Αλίμονο αν ο λαός κάνει το ίδιο λάθος τρεις φορές! Εεε τότε είναι άξιος της τύχης του.    
Καλό βόλι  από τα ζωντανά ψάρια που πάνε αντίθετα στο ρεύμα και δεν αφήνονται στην ορμή του ποταμιού να πάνε παρέα με τα ψόφια!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μη μου δίνεις ψάρια…

Ο Κιμ της καρδιάς μας!

Στη ν¨δημοκρατία¨ δεν υπάρχουν αδιέξοδα...