ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΑΣΤΙΛΗ


      
                         ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΑΣΤΙΛΗ
  Συνεχίζοντας τη δύσκολη πορεία προς τη Βαστίλη η ομάδα της κίνησης πολιτών με τον τίτλο ¨αλλάζουμε ΜΑΖΙ¨ του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων με μπροστάρη τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Ιωάννη Β Καραπανάγο έδωσε δυναμικό παρών στο δημοτικό διαμέρισμα των Ισθμίων.
Η μόλις περίπου 50 ημερών κίνηση πολιτών αν και σε βρεφική ηλικία έδωσε το στίγμα της με τις τοποθετήσεις, τον λόγο αλλά και τον πολιτικό πολιτισμό.
Με ένα νεανικό πάνελ στο πλευρό του ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιωάννης Β Καραπανάγος πέρασε το μήνυμα πως αυτή η κίνηση έχει ΡΙΖΕΣ και μάλιστα βαθιές αλλά και στέρεες.
Έδειξε πως το ¨μέλλον¨ έχει χώρο,φωνή,κατάθεση ψυχής σ΄ αυτή την κίνηση. 
Έδειξε ακόμα πως έχει όλα τα εχέγγυα για να εναποθέσει κάθε απογοητευμένος και σκεπτόμενος πολίτης τις ελπίδες του για ένα καλύτερο τόπο. Έναν τόπο που για 10 ετίες τώρα  υποβαθμίζεται με τους μαθητευόμενους μάγους της τοπικής κοινωνίας.
Χειροκροτήθηκε πάμπολλες φορές από το ακροατήριο, που ήταν ευχάριστη  έκπληξη ο όγκος του, όταν ο κ. Ιωάννης Β Καραπανάγος ξεδίπλωνε με το ρητορικό λόγο και ευφράδεια που τον διακρίνει τις αρχές αυτής της μαζικής κίνησης, τους στόχους αλλά και την ομαδική προσπάθεια που γίνεται προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να αντλήσουμε σκέψεις, να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας αλλά κυρίως να διδαχθούμε από πιο έμπειρους ικανούς αυτοδιοικητικούς τις γνώσεις τους και γιατί όχι να ζητήσουμε τη βοήθειά τους. Όταν αγαπάς κάτι [και εν προκειμένω ο Δήμος] κάνεις το παν για να το δεις να ευημερεί και δεν διστάζεις να βάζεις το προσωπικό συμφέρον και προβολή σε δεύτερη μοίρα. Κάτι άγνωστο μέχρι σήμερα στον τόπο μας.
Είναι μεγάλο πράγμα ένας αιρετός πολίτης να δίνει αίγλη σε μια θέση που κατέχει και όχι η θέση να του δίνει αίγλη.
Αν γνωρίζετε κάποιον συγκεκριμένο να υπάρχει πες το και μένα να τον εμπιστευτώ;
Εν κατακλείδι η βραδιά ήταν πολύ επιτυχημένη μιας και οι κάτοικοι των Ισθμίων είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν κυρίως με τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Ιωάννη Β Καραπανάγο να τον συγχαρούν για τον πρωτόγνωρο πολιτισμένο τρόπο ομιλίας υποψήφιου Δημάρχου και να του θέσουν τις ανησυχίες τους.
Ελπίζω σε μια από τις προσεχείς συναντήσεις μας με τους κατοίκους των Ισθμίων να είμαι και εγώ έτοιμος να παρουσιάσω την πολιτιστική πλευρά της κίνησής μας με το μονόπρακτο που δουλεύω.
Βλέπετε κανείς μας δεν κάθεται [μάλλον δεν τρέχει να παραμυθιάζει συμπολίτες, με ανύπαρκτη προσφορά στα ΚΟΙΝΑ, για άγρα ψήφων] όλοι έχουμε ξανοιχτεί να δούμε τι μπορούμε να προσφέρουμε στον τόπο, στους συμπολίτες μας. Δεν θέλουμε πολίτες δεσμώτες αλλά σκεπτόμενους και κυρίως σκεπτόμενους το σύνολο και όχι μόνο τον εαυτό του και την οικογένειά του.
Πάει! Αυτή η σκέψη που μας έφερε σ΄ αυτή την άθλια θέση, πέθανε. Αν θέλουμε να φέρουμε τον τόπο στην παλιά αίγλη του, πρέπει όλοι να συστρατευτούμε στο ΕΜΕΙΣ.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μη μου δίνεις ψάρια…

Ο Κιμ της καρδιάς μας!

Στη ν¨δημοκρατία¨ δεν υπάρχουν αδιέξοδα...