ΑΝΕΥΡΟΙ ΑΤΑΛΑΝΤΟΙ ΜΟΙΡΑΙΟΙ


     
             
                Η μια πλευρά του σιντριβανιού. Ο Παρθενώνας βρίσκεται πίσω ακριβώς.
               ΑΝΕΥΡΟΙ  ΑΤΑΛΑΝΤΟΙ  ΜΟΙΡΑΙΟΙ
   Μπήκαμε ήδη στο κλίμα των Αποκριών και όντως το βράδυ το Λουτράκι μας  παίρνει άλλη μορφή. Ξεφεύγει από τα σκοτάδια που  χαρακτηρίζουν τουλάχιστον τη λεωφόρο και γίνεται άλλη πόλη με τον πλούσιο φωτισμό και τις αποκριάτικες φωτεινές φιγούρες που κρέμονται ψηλά  από τη μια άκρη του δρόμου ως την άλλη.
Δυστυχώς αυτό συμβαίνει μόνο το βράδυ γιατί αν περπατήσεις με το φως της ημέρας θα αποκαρδιωθεί κανείς μ΄ αυτά που θα αντικρίσει.
Δεν λέω να περπατήσει κανείς σε απόμερα μέρη αλλά στην καρδιά του Λουτρακίου. Ακριβώς μπροστά στο δημαρχείο. Υπάρχει ένα σιντριβάνι με σμαραγδένιο νερό. Βαθυπράσινο, με αφρούς και λογής-λογής πλαστικά ποτήρια, μπουκάλια αλλά και κουτιά αναψυκτικών να επιπλέουν. Τα δε μάρμαρα έχουν πιάσει «φύκια» από το νερό αφού όχι μόνο δεν αλλάζεται αλλά και δεν καθαρίζεται ποτέ. Αν θα πω χρόνια πως έχει να καθαριστεί δεν θα γίνει αντιληπτό. Μάλλον δημαρχιακές θητείες έχει να καθαριστεί. Ναι, ναι η αδιαφορία είναι διαχρονική και δεν χρεώνεται μόνο στους τωρινούς. Το είχα πει και παλιά στο δημοτικό συμβούλιο, οι ίδιοι ήταν με ανεπαίσθητες εναλλαγές προσώπων.
- Εφ΄ όσον δεν μπορείτε να τα κρατάτε σε αξιοπρεπή κατάσταση, αλλάξτε τη χρήση τους. Βάλτε λουλούδια, κάτι άλλο, ό,τι νομίζετε!
Σε ορισμένα άκουσαν και άλλαξαν τη χρήση τους. Αυτό μπροστά στο ξενοδοχείο Μαρκό και το άλλο στην αρχή της οδού Αλκυονίδων. Αυτό απέναντι από το δημαρχείο φαίνεται δεν τους έκανε καρδιά να ξηλώσουν τόσα μάρμαρα και είχαν δίκιο. Ποιος να ξέρει άραγε πόσο σκασμό λεφτά θα έφαγαν αυτοί οι σύγχρονοι Παρθενώνες των σιντριβανιών;
Χρεοκοπήσαμε τυχαία; Δεν νομίζω!
Μα καλά με κλειστά μάτια πάνε κάθε πρωί οι αφεντάδες του τόπου μας στο δημαρχείο; Δεν έτυχε να πέσει το μάτι τους σ΄ αυτό το αίσχος; Τόσοι και τόσοι μανδαρίνοι επισκέπτονται τα αφεντικά τους, κάθε μέρα, κανένας δεν αισθάνεται ντροπή για το θέαμα που αντικρίζει λίγα μέτρα πριν το δημαρχείο;
Πέρα από τον Ηλία τον Ματσαλίτα που παλεύει μόνος τους τη λεωφόρο άλλο κίτρινο γιλέκο της καθαριότητας δεν βλέπω!
Εκλογές έχουμε και ούτε τα προσχήματα δεν τηρούν. Κάτι να κάνουν, να δείξουν ότι έστω  και στο φεύγα τους κάνουν κάτι. Αυτά  που 5 χρόνια δεν έκαναν, δεν πρόλαβαν.
Ξέρετε γιατί δεν τους καίγεται καρφί; Οι ψήφοι δεν είναι εκεί. Οι ψήφοι είναι στο Χαρβάτι, στον υδροφόρο ορίζοντα και όχι μόνο. Σιγά μην ασχοληθούν με το άγνωστο θέμα της καθαριότητας. Πως θα εξυπηρετήσουμε τα ¨αιγοπρόβατά¨ μας και άσε το Λουτράκι να βουλιάζει. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες για τα έργα και τις ημέρες τους, που σημειωτέον ψηφοφόροι τους μου τα λένε.     
Με μηδέν προσφορά στον τόπο και έχουν γίνει ισόβιοι. Ντροπή μας!


                             Κολώνα και πλακάκια στην εμπόλεμη περιοχή του λιμανιού.
                                       Η περιβόητη πηγή με το ιαματικό νερό. Εγκαταλελειμμένη και αυτή.
Καλούμε τώρα τις Απόκριες τον κόσμο να έρθει στο Λουτράκι μας. Καλά όλος αυτός ο κόσμος που θα μας επισκεφθεί πως θα κάνει τη βόλτα του στην παραλία; Οι κολώνες φωτισμού σε άθλια κατάσταση, σκουριασμένοι και οι πλάκες σε χειρότερη κατάσταση. Καλοκαίρι πλησιάζει έτσι μ΄ αυτό το χάλι θα υποδεχτούμε τους τουρίστες; Ονειρευόμαστε ανάπλαση. Δεν κοιτάμε να αλλάξουμε τις πλάκες για να μη πέσει και χτυπήσει κανένας άνθρωπος αλλά περιμένουμε την ανάπλαση πότε θα μας χτυπήσει την πόρτα τρομάρα μας. Άνευροι, ατάλαντοι, μοιραίοι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μη μου δίνεις ψάρια…

Ο Κιμ της καρδιάς μας!

Στη ν¨δημοκρατία¨ δεν υπάρχουν αδιέξοδα...