ΕΞΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ




                           ΕΞΟΔΟΣ  ΚΙΝΔΥΝΟΥ

    Επειδή τυχαίνει να περνώ αρκετές φορές από αυτό το σημείο, [αν όχι κάθε μέρα, την εβδομάδα,]  που δείχνει η φωτογραφία, είμαι αναγκασμένος όσο και να μη το θέλω να το παρατηρώ. Είναι  η τελευταία έξοδος από το Λουτράκι. Λίγο πριν τον Ισθμό. Εκεί επί εβδομαδιαίας βάσης χάνονται μικρές περιουσίες, ευτυχώς όχι ζωές ως ώρας, μιας και πάντα οι προστατευτικές μπάρες είναι μόνιμα κατεστραμμένες από την πρόσκρουση οχημάτων. Η αλήθεια είναι ότι πολλοί οδηγοί έρχονται για πρώτη φορά στο Λουτράκι και ξεθαρρεμένοι από τη μεγάλη ευθεία που προηγείται αυτής της επικίνδυνης στροφής δεν κόβουν ταχύτητα με αποτέλεσμα  να πέφτουν στις προστατευτικές μπάρες. Μάταια διορθώνονται αφού σε διάστημα εβδομάδας περίπου χρειάζονται και πάλι επισκευή.
Ότι η είσοδος της πόλης μας αλλά και η έξοδος συνάμα δεν έχουν πολεοδομικό σχεδιασμό δεν χρειάζεται να το ξαναγράψω, πέρα ότι είναι άβατο για πεζούς σε καίρια και επικίνδυνα σημεία δεν έχει τη σωστή σήμανση.
Εκεί π.χ στην επικίνδυνη στροφή υπάρχει μόνο το σήμα επικίνδυνη αριστερή στροφή, λίγο πριν τη στροφή και όχι αρκετά πριν, καθώς επίσης και το σήμα της ολισθηρότητας που είναι βασικό, λείπει. Εξ’  άλλου είναι πανελληνίως γνωστό πως σε ελάχιστες στροφές οι κλείσεις είναι οι σωστές. Οι πιο πολλές σε «πετούν» έξω. Από κακοτεχνίες άλλο τίποτα. 
Αν κάποιος θελήσει να ασχοληθεί σοβαρά μ΄ αυτό το πρόβλημα δεν νομίζω να μη βρει τη λύση.
Από την κάτω μεριά της στροφής υπάρχει χώρος ελεύθερος κατά μήκος γύρω στα δέκα μέτρα. Μπορεί να απαλλοτριωθεί [αν είναι ιδιωτικός, πράγμα δύσκολο γιατί δεν γνωρίζω να υπάρχουν ιδιοκτησίες που να εφάπτονται των οδών] και να μεγαλώσει η στροφή, τουλάχιστον δύο - τρία μέτρα. Επί  πλέον πρέπει στο οδόστρωμα πριν τη στροφή να μπουν σχήματα που να προειδοποιούν πως πρέπει η αγωνιστική οδήγηση να σταματήσει τουλάχιστον στο συγκεκριμένο σημείο. Δεν είναι καιρός και εποχές που να μπορεί εύκολα κανείς να πληρώσει συνεργεία για ένα καφέ ή μια εκδρομή στον τόπο μας. Ξυπνάτε!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μη μου δίνεις ψάρια…

Ο Κιμ της καρδιάς μας!

Στη ν¨δημοκρατία¨ δεν υπάρχουν αδιέξοδα...