ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ


             


                        ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ


  Η  ιστορική ομάδα χάντμπολ του Πανελληνίου πέρασε νικηφόρα από το Λουτράκι υποχρεώνοντας την τοπική ομάδα του Ποσειδώνα σε ήττα με σκορ 21-17. Σε ένα παιγνίδι που δεν διεκδίκησε δάφνες αφού και οι δύο ομάδες δεν προσέφεραν θέαμα επιπέδου κατηγορίας Α2.Δείχνοντας έτσι πως και οι δύο αυτές ομάδες δεν έχουν τα προσόντα να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Δυστυχώς η ομάδα μας άντεξε μέχρι το 25΄ και όταν ήταν μπροστά με 7-5.
Στη συνέχεια έχασε την πρωτοπορία στο σκορ και δεν κατάφερε να ανακάμψει και υπετάγει δίκαια, με το τελικό 17-21.
Οι όποιες αλλαγές που έγιναν είχαν ελάχιστη συνεισφορά στην πορεία της ομάδας, ενώ αντίθετα οι αλλαγές του Πανελληνίου συνέβαλλαν ώστε η ομάδα τους να φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα.
Το μελανό σημείο. Δεν υπάρχουν νέα παιδιά να συνεχίσουν το άθλημα του χάντμπολ στο Λουτράκι. Εκεί φάνηκε το πόσο δεν εκμεταλλευτήκαμε σωστά τα χρόνια της παρουσίας μας στην Α1. Στελεχώναμε την ομάδα με γυρολόγους παίκτες και δεν φροντίσαμε να βγάλουμε δικά μας παιδιά σε βάθος χρόνου. Έφυγαν οι «μετανάστες» και φάνηκε η γύμνια μας. Περιμένουμε να κάνουν παιγνίδι και γκολ δυο παίκτες Βασιλειάδης και Ρουμελιώτης, από την παλιά φουρνιά. Ένας μοναδικός νέος ο γιός του Λάζαρου Τυφτικίδη το δεύτερο ημίχρονο το είδε από τον πάγκο. Χαρά στο κουράγιο του που συνεχίζει, το παιδί. Λες και ήταν ο αδύναμος κρίκος της ομάδας, μιας ομάδας που δεν είχε προσανατολισμό και κυρίως εναλλακτικές λύσεις στην επίθεση.
Ο αθλητισμός είναι για να προσελκύσουμε τη νεολαία και όχι να της γυρίζουμε την πλάτη. Κάνετε μεταγραφές μεγάλων σε ηλικία παικτών στερώντας από τα νέα παιδιά τη συμμετοχή. Έστω ότι σας βγήκαν λίρα 100 οι μεταγραφές και βγήκατε Α1. Τι θα κάνετε; Θα μπορέσετε να σταθείτε στην Α1; Έχετε λεφτά να πάρετε ακόμα καλύτερους παίκτες για να μπορέσετε να παραμείνετε; Ή θα πείτε. Ήλθον, είδον και απήλθον.  Όπως κάναμε και παλαιότερα. Η ομάδα με αυτούς τους βαθμούς δύσκολα να πέσει αρχίστε από σήμερα να δίνετε ευκαιρίες στα νέα παιδιά. Ήδη από το  γιό του Λάζαρου έπρεπε να ξεκινά η ομάδα και να πλαισιώνεται με τους υπόλοιπους. Δεν έχετε την πολυτέλεια να τον κρατάτε στο πάγκο. Τα άλλα παιδάκια [αν υπάρχουν και αν δεν υπάρχουν ψάξτε να τα βρείτε] μαζέψτε τα και δείξτε τους ότι τα εμπιστεύεστε και πρόθεσή σας είναι να τα βοηθήσετε, να παίξουν στην ομάδα  και όχι για να γεμίζουν τον πάγκο αναπληρωματικών. Μπέστε στην ψυχολογία της νεολαίας μην τους υποτιμάτε…
Ήθελα από καιρό να τα πω και τα λέω στην πρώτη ευκαιρία που βρίσκω.
Τα πεντάλεπτα. 5΄[2-2] 10΄[3-3] 15΄[5-4] 20΄[7-5] 25΄[7-5]  8-9 ημίχρονο
35΄[10-11] 40΄[11-14] 45΄[13-15] 50΄15-16] 55΄[16-17]  17-21 τελικό σκορ.
Η διαιτησία αρκετά ερεθιστική από τον πρώτο διαιτητή που έπαιξε έδρα, σε αντίθεση με τον [δεύτερο] νεώτερο που ήταν πολύ ανώτερος του πρώτου. Του το έχω πει αν προσέξει θα πάει μπροστά. Τέτοιους διαιτητές και στην ηλικία του δεν βρίσκεις στις μέρες μας αλλά δύσκολα θα τα καταφέρει σε ένα σάπιο διαιτητικό στερέωμα να επιβιώσει αν σφυρά ότι βλέπει.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μη μου δίνεις ψάρια…

Ο Κιμ της καρδιάς μας!

Στη ν¨δημοκρατία¨ δεν υπάρχουν αδιέξοδα...